Επικαιρότητα

Συγκροτείται ο φάκελος για το κτίριο της Δομπόλη

Off

Στην  συνεδρίαση της Οικον. Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών χθες εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, η εξειδίκευση της πίστωσης για τη συγκρότηση του φακέλου που θα αφορά στο έργο της αξιοποίησης του κτιρίου στη Δομπόλη για τη μετατροπή του σε «Διοικητικό κέντρο», το οποίο θα διαθέτει πέραν των άλλων και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, που θα παραχωρείται και θα χρησιμοποιείται σε συνεργασία με διάφορους φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Γεώρ. Αρλέτος η σύνταξη του φακέλου είναι απαραίτητη και για να καταλήξει ο δήμος Ιωαννιτών στην καλύτερη δυνατή λύση για την αξιοποίηση του κτιρίου, αλλά και για να αναζητηθεί η πηγή χρηματοδότησης.

Το πλήρες περιεχόμενο του φακέλου θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης τόσο με τις δημοτικές παρατάξεις όσο και με τους υπόλοιπους φορείς της περιοχής και κυρίως με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το οποίο θα έχει διακριτό ρόλο.

«Θα πρέπει να γίνει σαφές και κατανοητό, ότι δε χωροθετούμε Δημαρχείο, αλλά αναζητούμε τον καλύτερο τόπο για την αξιοποίηση ενός κτιρίου, που παραχωρήθηκε μετά από κοπιώδη προσπάθεια και συζητήσεις στον δήμο Ιωαννιτών. Μιλάμε για τη λειτουργία ενός Διοικητικού κέντρου και αυτό θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, όπως άλλωστε έτσι ήταν και η πρόταση του δήμου μας προς την κυβέρνηση και την ΕΤΑΔ για την παραχώρηση του κτιρίου, ώστε να στεγάσει υπηρεσίες του δήμου. Ούτε αιφνιδιάσαμε κανέναν, ούτε προσπαθήσαμε να αποκρύψουμε κάτι. Ο κεντρικός μας στόχος είναι να αξιοποιηθεί το κτίριο που θα είναι όμως ανοιχτό και λειτουργικό καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με διάφορες λειτουργίες και δε θα υπηρετεί μία λογική ωραρίου του δημοσίου από τις επτά το πρωί μέχρι τις τρεις το μεσημέρι», ανέφερε ο κ.Αρλέτος.

Ο κ. Ελισάφ για την αξιοποίηση του κτιρίου στη Δομπόλη σε δήλωσή του αναφέρει: «Ξεκινούμε την προσπάθεια για να αποκτήσουν τα Γιάννενα ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο μέσω της αναγέννησης του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου. Είμαστε βέβαιοι ότι τους αμέσως επόμενους μήνες θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την χρηματοδότηση κι αυτού του έργου. Η πόλη χρειάζεται ένα διοικητικό κέντρο που θα απαντά στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες, θα παρέχει υπηρεσίες στον πολίτη και θα βάζει τέλος στον κατακερματισμό των υπηρεσιών και τη διάθεση σημαντικών πόρων για μισθώματα. Παράλληλα θα διαθέτει μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ανοιχτή στην πόλη και τους φορείς. Εργαζόμαστε με συνέπεια και προχωρούμε».

Κριτική για προειλημμένες αποφάσεις

Η παράταξη «Ιωάννινα 2023» με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για προειλημμένες αποφάσεις και σημειώνει πως οι παρατάξεις του δημ. συμβουλίου τίθενται προ τετελεσμένων.

«Η επίσπευση αυτή και η προσχεδιασμένη αντιμετώπιση του θέματος, όπως επιλέχθηκε από τη δημοτική αρχή, είναι προφανώς αταίριαστη με το συγκεκριμένο κτίριο, την πόλη μας και τον δήμο μας.

Απαξιοί κάθε φορέα (συμπεριλαμβανομένου και του Πανεπιστημίου) που θα ήταν δυνατόν να καταθέσει μία αξιόπιστη και τεκμηριωμένη πρόταση, ώστε συστηματικά και συντεταγμένα να προχωρήσει η αξιοποίηση του κτιρίου. Απαξιοί τους ίδιους τους εργαζομένους του δήμου που γνωρίζουν και τις σημερινές ανάγκες και είναι σε θέση να καταθέσουν διαμορφωμένη πρόταση περί των επιδιωκόμενων συνθηκών που θα κάνουν περισσότερο δημιουργική την εργασία τους. Η ανάσυρση και «αξιοποίηση» από το αρχείο της πολεοδομίας της Οικ. Άδειας 140/2004, που αφορούσε τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της τότε κρατικής Περιφέρειας Ηπείρου (νυν Αποκεντρωμένη Διοίκηση), δεν αποτελεί σήμερα την ενδεδειγμένη αντιμετώπιση του θέματος.

Είναι εύλογο να διερωτάται ακόμη και ο πιο καλόπιστος πολίτης, που απαντάται η «Νέα Εποχή» σε αυτή την πολιτική πρακτική», αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ