Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 09:24
Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μαρτίου 2022
Επικαιρότητα

Βραβεία για τον δρόμο της Πλαταριάς και την ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου

Off

Τα  «αργυρά» βραβεία Best City Awards που απονεμήθηκαν στην Περιφέρεια Ηπείρου για δύο έργα της,  παρέλαβε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Το ένα βραβείο απονεμήθηκε για τη νέα οδό Πλαταριάς- Συβότων και το δεύτερο για την ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με αφορμή την παραλαβή των δύο βραβείων τόνισε:

«Η βράβευση της Περιφέρειας Ηπείρου  πέραν του τιμητικού της χαρακτήρα, αποτελεί και αναγνώριση του έργου που επιτελείται σε διάφορους τομείς και  το οποίο είναι  συγκρίσιμο με ό,τι γίνεται σε άλλες περιοχές της χώρας. Η τιμητική διάκριση αφορά και το στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας, τους μελητητές και τους επιβλέποντες τα δύο έργα,  δίνει δε το ερέθισμα για νέες διακρίσεις στο μέλλον, οι οποίες θα έχουν αποδέκτη τον πολίτη, βελτιώνοντας υποδομές και αναπτύσσοντας νέες δραστηριότητες».

Τα έργα

Αναφερόμενος στα δύο έργα που προτάθηκαν από την Περιφέρεια και τα οποία βραβεύτηκαν τόνισε:

« Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα ευχάριστο δίλημμα όσον αφορά την επιλογή των προτάσεών μας, γιατί υπήρχε ένα ευρύ πεδίο έργων και δράσεων που θα μπορούσαν να προταθούν στον τομέα της Καινοτομίας και της Ποιότητας Ζωής. Θυμίζω ότι το 2020 βραβεύτηκε η Περιφέρεια για το έργο Medinno, αλλά φέτος προτείναμε δύο αντιπροσωπευτικά έργα με διαφορετική φιλοσοφία: Το ένα, της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου της Περιφέρειας,  για να στείλουμε ένα επίκαιρο μήνυμα προς την κοινωνία για  την  επιλογή που έχουμε πλέον για να περιορίσουμε το ενεργειακό κόστος που αποτελεί σήμερα το βασικό πρόβλημα νοικοκυριών, επιχειρήσεων, αγροτών.

Το δεύτερο, η ανάπλαση της οδού Πλαταριάς- Συβότων, για να αναδείξουμε τις παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια Ηπείρου. ‘Εργο, το οποίο συνδυάζεται με την αστική ανάπλαση ενός τουριστικού προορισμού, αλλάζοντας ολοκληρωτικά την εικόνα του παράλιου «μετώπου» σε μια περιοχή της Θεσπρωτίας με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα. Έργα της ίδιας κατηγορίας βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της Ηπείρου, ενώ έχουμε προγραμματίσει και σειρά άλλων».

Η Περιφέρεια Ηπείρου είχε επίσης ενεργό συμμετοχή στο έργο  για τον ανάπτυξη και προβολή του τουρισμού περιπέτειας  για το οποίο βραβεύτηκε με «Χρυσό βραβείο» ο Δήμος Κόνιτσας.  Συγκεκριμένα η Περιφέρεια ως Επικεφαλής Εταίρος του έργου  EX. TOUR, (στο πλαίσιο του οποίου βραβεύτηκε ο Δήμος Κόνιτσας)., συντόνισε τους φορείς και τις παρεμβάσεις, συνέταξε και υπέβαλε την σχετική  πρόταση εξασφαλίζοντας  την χρηματοδότηση του έργου στο πλαίσιο της της ανταγωνιστικής διαδικασίας του Διασυνοριακού  Προγράμματος  τος INTERREG IPA «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020».  Παράλληλα  συμμετείχε και διοικητικά/υπηρεσιακά στην πραγματοποίηση της παρέμβασης. –

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ