Χωρίς κατηγορία

Η Λίνα Μενδώνη στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

Off

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στην πόλη των Ιωαννίνων.

Η άφιξη της κας Μενδώνη προϊδεάζει αναμφίβολα και για ανακοινώσεις σε έργα και δράσεις αρμοδιότητας του υπ. Πολιτισμού, τα οποία είτε εξελίσσονται στην Ήπειρο, είτε εκκρεμούν. Επίσης όμως σε μία από τις μεγάλες πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες και αναφέρεται στο φάκελο της υποψηφιότητας του Ζαγορίου προς ένταξη στον κατάλογο των Πολιτιστικών Τοπίων της Unesco, αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση της κας Μενδώνη στο ζήτημα που έχει προκύψει αναφορικά με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιοχή και αν αυτό το επενδυτικό ενδιαφέρον από την Μητρόπολη Ιωαννίνων, αλλά και από άλλους επενδυτές, μπορεί να επηρεάσει κατά κάποιον τρόπο είτε την πορεία αξιολόγησης του φακέλου είτε ακόμη και γενικότερα την προοπτική του Ζαγορίου, ως ένας παραδοσιακός προορισμός, με αναλλοίωτα χαρακτηριστικά στο πέρασμα των αιώνων, διατηρώντας μέχρι και σήμερα μία μοναδική αισθητική και αρχιτεκτονική.

Κανονικά η παρέλαση

Ανήμερα της εθνικής επετείου, με τη διπλή γιορτή αφενός για την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης και αφετέρου για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, θα πραγματοποιηθεί κανονικά, όπως ήδη ανακοινώθηκε από την περιφέρεια Ηπείρου και η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην κεντρική πλατεία. Η παρουσία της κας Μενδώνη επίσης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στα Ιωάννινα επιβεβαιώνει και τις πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί στην «Ε» στις επετειακές εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια των Ιωαννίνων στις 21 Φεβρουαρίου, για τη δυσαρέσκεια που είχε προκαλέσει η απόφαση της Γεν. Γραμματείας της κυβέρνησης να ορίσει ως εκπρόσωπό της στις εκδηλώσεις τον

υφ. Περιβάλλοντος – Ενέργειας κ. Αμυρά, σε μία επέτειο μάλιστα την οποία τίμησε με την παρουσία της, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Σακελλαροπούλου.

Η υποβαθμισμένη κυβερνητική εκπροσώπηση στις εκδηλώσεις της 21ης Φεβρουαρίου σε επίπεδο υφυπουργού, αποτέλεσε και αντικείμενο συζήτησης και έκφρασης δυσαρέσκειας προς τη Γεν. Γραμματεία της κυβέρνησης, που όπως φαίνεται, έστω και αργά – αλλά και κατόπιν των αντιδράσεων – αντιλήφθηκε το λάθος της…

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου