Τελευταία Νέα

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 08:41
Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μαρτίου 2022
Χωρίς κατηγορία

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης σε λέσχη φιλάθλων στην Άρτα

Off

Στην ταυτοποίηση 17 συνολικά ατόμων, όλοι τους ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως 44 ετών και στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τους, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, αναφορικά με επίθεση σε λέσχη φιλάθλων αθλητικού σωματείου, που έγινε στις αρχές Δεκεμβρίου στην πόλη της Άρτας.

Και οι 17 ημεδαποί κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, ληστεία, βαριά σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αθλητισμού, όπλων και φωτοβολίδων. Μεταξύ των 17 κατηγορούμενων είναι και άτομα που μετέβησαν από την πόλη των Ιωαννίνων στην Άρτα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν και πλέον αντιμετωπίζουν τις παραπάνω κατηγορίες.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, οι κατηγορούμενοι, το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου μετέβησαν σε δύο ομάδες, η μία από τα Ιωάννινα και η δεύτερη από την Αθήνα, με τουλάχιστον έξι Ι.Χ, τα περισσότερα εκ των οποίων ανήκαν σε εταιρείες ενοικίασης. Νυχτερινές ώρες, τα 17 άτομα εισέβαλαν σε λέσχη φιλάθλων αθλητικού σωματείου στην πόλη της Άρτας, φορώντας κράνη και κουκούλες και κρατώντας ρόπαλα, όπου επιτέθηκαν απρόκλητα σε 5 παρευρισκόμενα άτομα, δύο από τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας για νοσηλεία και παροχή πρώτων βοηθειών αντίστοιχα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, προκάλεσαν φθορές στο χώρο ενώ αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα και 40 κασκόλ με τα διακριτικά του αθλητικού σωματείου.

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας απέδωσε καρπούς μετά από τέσσερις σχεδόν μήνες, αφού εκτός από τις μαρτυρικές καταθέσεις χρειάστηκε να βρεθούν βίντεο από παρακείμενα καταστήματα και υπηρεσίες εντός της πόλης της Άρτας, όπως όμως και από κάμερες οδικής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου