Επικαιρότητα

Το τελευταίο τρίμηνο στειρώθηκαν 105 ζώα

Off

Ο Δήμος Ιωαννιτών συνεχίζει να υλοποιεί το πρόγραμμα συστηματικών στειρώσεων των αδέσποτων σκύλων που διαβιούν στα διοικητικά του όρια.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο για τη διαχείριση του κυνοκομείου αντιδήμαρχο  Νίκο Τσόλη, το τελευταίο τρίμηνο στειρώθηκαν 105 ζώα με στόχο τον περιορισμό του πληθυσμού των αδέσποτων, ενώ παράλληλα συνεχίστηκε η περισυλλογή, η καταγραφή, η σήμανση, ο κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος, η αποπαρασίτωση και ο εμβολιασμός των ζώων που περισυλλέγησαν από το προσωπικό του αρμόδιου τμήματος της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων του Δήμου καθώς και από φιλόζωους και φιλοζωικά σωματεία. Παράλληλα, συνεχίζονται αμείωτες οι προσπάθειες υιοθεσιών.

Όπως σημειώνει, ο κ. Τσόλης, «η προστασία των αδέσποτων είναι απόδειξη ανθρωπιάς και πολιτισμού και ο Δήμος θα ενισχύσει τις δράσεις του  συνεχίζοντας την  ενημέρωση των μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της πόλης  από την κτηνίατρο του Δήμου κ Χαρά Γκουντουβά».

Δεν αρκούν όμως μόνο οι προσπάθειες του Δήμου και των αρμόδιων υπηρεσιών του, αλλά και οι Δημότες επιβάλλεται ως ιδιοκτήτες να είναι υπεύθυνοι φροντίζοντας να στειρώνουν τα ζώα τους ώστε να μην υπάρχουν ανεπιθύμητες γεννήσεις και στη συνέχεια εγκαταλείψεις κουταβιών «που αποτελεί μια θλιβερή πραγματικότητα με μεγάλες διαστάσεις…» επισημαίνει ο κ. Τσόλης  και καταλήγει: «Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς του, να το γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και αφού ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο, ο Δήμος θα γίνει ο προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου ζώου».

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2651361165 και 26513 61380.

Καταφύγιο στον

Δήμο Ν. Σκουφά

Προκηρύχθηκε ο ανοιχτός δημόσιος ηλεκτρονικός διαγωνισμός για το έργο:

«Κατασκευή εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Νικολάου Σκουφά». Ο προϋπολογισμός έργου είναι 225.000 € και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.

Οι εγκαταστάσεις θα βρίσκονται σε μια περιοχή ανάμεσα στην Αμφιθέα και το Νεοχωράκι και θα είναι έκτασης 10.053,20 τμ Θα περιλαμβάνουν: κτίριο φύλαξης, χώρο προετοιμασίας και χώρο απομόνωσης των ζώων,  γραφείο και αίθουσα προσωπικού και αποθήκη.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov. gr του συστήματος. Οι προσφορές ηλεκτρονικά μέχρι την 14-4-2022.

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου