Χωρίς κατηγορία

Σε αναμονή απόφασης για παράταση των συμβάσεων

Off

Με το βλέμμα στραμμένο στην πολιτική απόφαση που φημολογείται, ότι έχει ληφθεί, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί για την παράταση της χρονικής διάρκειας των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου για τις 6000 περίπου εργαζόμενους στα νοσοκομεία της χώρας, και στο ΠΓΝΙ οι εργαζόμενοι, συμβασιούχοι συμμετείχαν στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.

Σημεία αιχμής στη στάση εργασίας εκτός από τους συμβασιούχους εργαζόμενους είναι το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και η επιστροφή στην εργασία των ανεμβολίαστων υγειονομικών, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου πάντως, να μη δείχνει διάθεση υπαναχώρησης από την αρχική της θέση, που φτάνει μέχρι την οριστική απόλυση των υγειονομικών που δε θα εμβολιαστούν.

Στο ΠΓΝΙ, πρωταγωνιστικό ρόλο στη στάση εργασίας είχαν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με τον Αλέξανδρο Μάρκου, εκπρόσωπό τους να επιβεβαιώνει την πληροφορία σχετικά με τη χρονική παράταση των συμβάσεων, χωρίς όμως να είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα εάν αυτή θα δοθεί για τρεις μήνες ή μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως έγινε και με τις συμβάσεις των επικουρικών.

Από τη δική του πλευρά, ο Γεώρ. Πρέντζας ως εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών, στάθηκε περισσότερο στο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας για την πρωτοβάθμια υγεία, που έρχεται σε μία χρονική περίοδο που τα βάρη για τους πολίτες στην ελληνική κοινωνία έχουν αυξηθεί σε βαθμό που είναι αδύνατο να τα σηκώσουν.

«Προωθεί η κυβέρνηση το μοντέλο που ετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ με το τρίτο μνημόνιο, όπου για να έχεις τη δυνατότητα να φτάνεις στο νοσοκομείο, θα πρέπει να σε έχει παραπέμψει ο οικογενειακός γιατρός, ο οποίος θα μετρά το συνολικό κόστος που θα έχει κάθε ασφαλισμένος για το σύστημα υγείας. Αν όμως κάποιος θα έχει χρήματα, θα μπορεί να προσέρχεται στο νοσοκομεία είτε στα απογευματινά ιατρεία είτε στα απογευματινά ιατρεία.

­Επίσης, ενώ στη διάρκεια της πανδημίας έλεγαν, ότι δεν υπάρχουν οι δυνατότητες να πάρουν μόνιμους γιατρούς και προσλάμβαναν με συμβάσεις, τώρα ανοίγουν την πόρτα του ΕΣΥ στους ιδιώτες γιατρούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ