Επικαιρότητα

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ «Να εξεταστεί σοβαρά η ανάγκη οδικών έργων στο Πέραμα»

Off

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κοινότητας Περάματος Σταύρο Γεωργίτση και το μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος Κώστα Γούσια πραγματοποίησε η Μερόπη Τζούφη, με κύριο θέμα συζήτησης τη διάνοιξη εθνικού δρόμου από τον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων προς το Πέραμα και τη κατασκευή κυκλικού κόμβου.

Όπως τονίστηκε, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων προκειμένου να αναβαθμιστεί η περιοχή και να επιτευχθεί η ασφαλής διέλευση οχημάτων και πεζών, δεδομένου ότι χιλιάδες επισκέπτες επισκέπτονται το Σπήλαιο. Παράλληλα, η έγκριση λειτουργίας Υδατοδρομίου στην περιοχή ενισχύει την ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο και ασφαλές οδικό δίκτυο.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως το αίτημα των τοπικών φορέων και των κατοίκων πρέπει να εξεταστεί σοβαρά, στην κατεύθυνση υλοποίησης του έργου. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στις δυνατότητες χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση οφείλει να αφουγκραστεί τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Μάλιστα, υπενθύμισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη δημιουργία ειδικής διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει την εποπτεία, τον έλεγχο και τη συνεχή παρακολούθηση των χρηματοδοτούμενων έργων, τόσο από το Ταμείο Ανάκαμψης όσο και από το ΕΣΠΑ 2021-2027.

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου