Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 03:19
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαρτίου 2022
Εκδηλώσεις

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Κόνιτσα

Off

Με λαμπρότητα έγινε ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στην Κόνιτσα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνου Τσουβάλα ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης.

Στις 10:00 τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων έξω από το Δημαρχείο και κατάθεση στεφάνων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Βασίλειος Χρόνης φιλόλογος του Γυμνασίου Κόνιτσας, ενώ η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Κόνιτσας «Ελευθέριος Χ. Παγγές» και τμήμα στρατιωτών του 583 Τ.Π. Ακολούθως, ο Δήμαρχος Κόνιτσας παρέθεσε δεξίωση για τους πολίτες και τις Αρχές.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση από τμήμα του 583 Τ.Π. και τμήμα της Εθνοφυλακής, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον covid 19.  Στην εκδήλωση συμμετείχαν Κων. Τσουβάλας ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Μητροπολίτης Κονίτσης, ο Δήμαρχος Κόνιτσας, ο Διοικητής του Τάγματος Προκαλύψεως Κόνιτσας, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής ως εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Κόνιτσας, οι Αντιδήμαρχοι Κόνιτσας και ο Πρόεδρος ΚΕΠΑΠΑ, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κόνιτσας, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ιωαννίνων και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου