Επικαιρότητα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Επαναφέρει το «1% για την Τέχνη»

Off

Ο Σταύρος Καλογιάννης συμμετείχε στη συνάντηση που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου την Πέμπτη παρουσία της Υπουργού Λίνας Μενδώνης, για όλα τα θέματα Πολιτισμού που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Ν. Ιωαννίνων, μεταξύ των οποίων οι υποψηφιότητες ένταξης των μολύβδινων ελασμάτων της αρχαίας Δωδώνης στον κατάλογο «Μνήμη του Κόσμου» της UNESCO και του Ζαγορίου στον κατάλογο πολιτιστικών τοπίων της UNESCO.

Συζητήθηκαν επίσης τα έργα που σχεδιάζονται για την προγραμματική περίοδο 2021-2027 και σε αυτό το πλαίσιο ο Σταύρος Καλογιάννης  επανέφερε την πρότασή του για εφαρμογή του προγράμματος “1% για την Τέχνη”. Η πρόταση αφορά στη χρηματοδότηση για δημιουργία και τοποθέτηση έργων τέχνης σε δημόσια κτίρια και στον περιβάλλοντα χώρο τους. Ειδικότερα, εκ του προϋπολογισθέντος κόστους κατασκευής κάθε νέου κτιρίου, ποσοστό 1% προτείνεται να διατίθεται για την τέχνη. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε διεθνές επίπεδο εδώ και δεκαετίες με μεγάλη επιτυχία. Στη διαδικασία εμπλέκονται όχι μόνον καλλιτέχνες (ζωγράφοι, γλύπτες, χαράκτες), αλλά και πολεοδόμοι, πολιτικοί μηχανικοί, αρχιτέκτονες τοπίου.

Ανήμερα της εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου ο Σταύρος Καλογιάννης μετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις εορτασμού της Επετείου που πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα.

Το Σάββατο 26 Μαρτίου συναντήθηκε με κτηνοτρόφους οι οποίοι του έθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ειδικότερα αναφέρθηκαν στις υψηλές τιμές των ζωοτροφών, παρά τη μείωση του ΦΠΑ για ζωοτροφές στο 6% από την Κυβέρνηση, και στο αυξημένο κόστος της ενέργειας που καλούνται να καταβάλουν. Ο Σταύρος Καλογιάννης τους ενημέρωσε ότι αναμένεται να ανακοινωθεί από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ο τρόπος και ο χρόνος καταβολής ποσού άνω των 40 εκατ. ευρώ για στήριξη των κτηνοτρόφων, προκειμένου να εφοδιαστούν με ζωοτροφές. Τους ενημέρωσε επίσης για την πρότασή του να περιληφθούν οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι στην πρόσφατη ρύθμιση του Υπ. Οικονομικών για επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου που αφορά αποκλειστικά σε γεωργική χρήση.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου