Επικαιρότητα

Κοινό μέτωπο απέναντι στην ακρίβεια

Off

Αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ, αποτελούμενη από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής  Κουτσομπέλη Σταύρο , Πετρόπουλο Γιώργο , τον Αντιπρόεδρο του Γενικού Συμβουλίου και Πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων Γρίβα Χρήστο συναντήθηκαν με την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χριστίνα Τσέτσου, τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Χρήστο Τάτση και Σταύρο Μπέκα αντίστοιχα και τον Πρόεδρο του Γενικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων Χάρη Λιούρη.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την Γενική Απεργία της 6ης Απριλίου .

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, κοινή διαπίστωση  ήταν ότι το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας στα καύσιμα, στην ενεργεία, στα τρόφιμα, στα αγροεφόδια, στις πρώτες ύλες τσακίζει   τους μισθωτούς εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τον μικρό και μεσαίο επαγγελματιοβεχνη, τους αγρότες και κτηνοτρόφους,  τους επιστήμονες πού ασκούν ελεύθερο επάγγελμα και  ότι οι πολιτικές που  ασκεί η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αλλά αντίθετα με τις επιλογές της το δημιούργησε και το οξύνει περαιτέρω.

Στις 6 Απριλίου στα Ιωάννινα εκτός από την γενική απεργία στη Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, με απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου, οι Δικηγόροι θα απέχουν, ενώ κλείσιμο των επιχειρήσεων για τρεις ώρες και συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία αποφάσισε η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και συμμέτοχη των αγροτών με κάλεσμα που θα απευθύνει τόσο ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός όσο και  συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι Αγροτών και Κτηνοτροφών.

Το Εργατικό Κέντρο

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί από την πλευρά του «όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τα σωματεία να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της επιτυχίας της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας στις 6 Απρίλη. Να δώσουμε αγωνιστική απάντηση για να μη πληρώσει ο εργαζόμενος λαός τον πόλεμο, να μην βρίσκεται στη γωνία θεατής και να ματώνει για τα κέρδη των αφεντικών» όπως αναφέρει. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 10:30πμ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Στις διεκδικήσεις του Εργατικού Κέντρου περιλαμβάνει: «Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού, διεκδικώντας 825€ κατώτερο μεικτό μισθό. •Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο κ.ά.

•Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

•Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

•Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

•Μείωση της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

•Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

•Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας».

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου