Επικαιρότητα

Συνδυάζοντας την κατάρτιση με τον πρωτογενή τομέα

Off

Για την πολιτική δέσμευση του ιδίου και της κυβέρνησης συνολικά, να στηρίξει κάθε αντίστοιχη δραστηριότητα και πρωτοβουλία, όπως αυτή που υλοποιεί η Μητρόπολη Ιωαννίνων στη Βελλά με τη συνεργασία που έχει αναπτύξει και τη λειτουργία του ΔΙΕΚ Τυροκομίας, ενημέρωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεωργαντάς τον μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμο.

Οι πρότυπες εγκαταστάσεις του τυροκομείου στη Βελλά ήταν ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας του κ. Γεωργαντά το πρωί της Παρασκευής και εκεί είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την καθετοποιημένη μονάδα που συνδυάζει παράλληλα και την εκπαιδευτική διαδικασία, με τη συνεργασία με το ΔΙΕΚ Ιωαννίνων. «Το μέλλον βρίσκεται στον πρωτογενή τομέα», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς, απευθυνόμενος στους σπουδαστές του ΔΙΕΚ.

Στις εγκαταστάσεις της φοιτούν 26 τυροκόμοι και 30 μελισσοκόμοι, ενώ υπάρχουν τμήματα αρωματικών – φαρμακευτικών  φυτών, σχολή κρέατος και αμπελουργίας – οινολογίας.

Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων ευχαρίστησε τον κ. Γεωργαντά για την επίσκεψή του, επισήμανε ότι όλες οι εγκαταστάσεις και τα προϊόντα που παράγονται είναι πιστοποιημένα και τόνισε ότι, μέσω της Ακαδημίας και των τμημάτων που λειτουργούν, δίνεται η δυνατότητα στους νέους να μείνουν στον τόπο τους.

Ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε ότι, μέσω των Σχολών, συνδέεται η πρωτογενής παραγωγή με την κατάρτιση και την εκπαίδευση, την οποία, όπως δήλωσε, είναι αποφασισμένος να ενισχύσει, καθώς απέχουμε από τα ευρωπαϊκά επίπεδα. Τόνισε ότι, μέσα από την κατάρτιση και εκπαίδευση των νέων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, μπορεί να ενισχυθεί η ποιότητα και η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας. Τον κ. Γεωργαντά συνόδευσαν στην περιοδεία του σε Κακαβιά και Βελλά, ο υφυπουργός Αγρ. Ανάπτυξης Γ. Στύλιος, η Γ.Γ Χριστιάνα Καλογήρου, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης και η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ