Εκδηλώσεις

Διήμεροι Αγώνες Παρατήρησης Πουλιών

Off

Παρατηρητές πουλιών από όλη την Ελλάδα θα υποδεχτούν την Άνοιξη με ένα συναρπαστικό διήμερο Αγώνων Παρατήρησης Πουλιών

Οι ομάδες των διαγωνιζόμενων, από την Κέρκυρα έως τη Ρόδο και από τον Έβρο έως την Κρήτη, θα διατρέξουν λόφους, βουνά, πάρκα, αρχαιολογικούς χώρους, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ακτές και υγρότοπους, παρατηρώντας και καταγράφοντας «τον κόσμο των πουλιών». Νικήτριες ομάδες θα ανακηρυχθούν αυτές  που θα καταγράψουν τα περισσότερα είδη, ενώ θα βραβευτούν και οι ομάδες που θα παρατηρήσουν τα σπανιότερα είδη πουλιών!  Οι αγώνες ξεκινάνε με τον 15o Αττικό Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών (8-10/4) και συνεχίζουν με τον 18ο Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών Βόρειας Ελλάδας (10/4). Όσοι δεν καταφέρουν να συμμετάσχουν στους τοπικούς αγώνες, μπορούν να πάρουν μέρος, εκτός συναγωνισμού, στον  4ο Πανελλαδικό Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών.

Οι φετινοί Αγώνες εντάσσονται στις εκδηλώσεις εορτασμού των 40 Χρόνων της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και είναι αφιερωμένοι στο παγκοσμίως απειλούμενο με εξαφάνιση Τρυγόνι και τη διεθνή εκστρατεία #YearOfTheDove για την προστασία των μεταναστευτικών διαδρόμων της Μεσογείου. Στόχος είναι μέσα από τους αγώνες παρατήρησης να στείλουμε πανελλαδικά το μήνυμα του κοινού αγώνα για την προστασία των άγριων πουλιών, για ελεύθερα μεταναστευτικά περάσματα ενάντια στο παράνομο ανοιξιάτικο κυνήγι, την παγίδευση πουλιών και τη λαθροθηρία και βέβαια… να απολαύσουμε την ανοιξιάτικη φύση και την εαρινή μετανάστευση!

Ο Αττικός Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών, που υλοποιείται για 15η χρονιά, θα είναι 24ωρος και θα διεξαχθεί εντός των ορίων του Νομού Αττικής από την Παρασκευή 8 Απριλίου, με ώρα έναρξης στις 19:00, έως το Σάββατο 9 Απριλίου με ώρα λήξης στις 19:00. Η τελετή λήξης του αγώνα θα λάβει χώρα στο Πάρκο “Α. Τρίτσης” (είσοδος Α: Μουστακλή – Κιβωτός των Σπόρων). – Ο Αγώνας Παρατήρησης Πουλιών Βόρειας Ελλάδας θα διεξαχθεί για 18η φορά, στα όρια του Νομού Θεσσαλονίκης, περιοχής Γαλλικού – Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και Αλυκών Κίτρους. Θα είναι κι αυτός 24ωρος και θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 9 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Απριλίου με ώρα λήξης στις 19:30. Η τελετή λήξης του αγώνα θα λάβει χώρα στη Χαλάστρα.

Όσοι δεν καταφέρουν να συναγωνιστούν στους παραπάνω αγώνες, μπορούν να συμμετάσχουν εκτός συναγωνισμού στον νομό της κατοικίας τους, λαμβάνοντας μέρος στον 4ο Πανελλαδικό Αγώνα Παρατήρησης Πουλιών. Έστω και για λίγες ώρες, μπορούν να καταγράψουν τα πουλιά της περιοχής τους, είτε μόνοι, είτε με την παρέα τους. Τα είδη πουλιών που θα παρατηρήσουν θα προσμετρηθούν στον συνολικό κατάλογο των Αγώνων Παρατήρησης Πουλιών του 2022.

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και να δηλώσετε συμμετοχή στους Αγώνες Παρατήρησης Πουλιών στο:

https://www.ornithologiki.gr.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ