Επικαιρότητα

Τελευταίες πινελιές στα ψηφοδέλτια

Off

Τις τελευταίες πινελιές, με προσθήκες αλλά και αφαιρέσεις από τα ψηφοδέλτια της 25ης Ιανουαρίου στις προηγούμενες εκλογές βάζουν τα επιτελεία των κομμάτων που θα έχουν οριστικοποιήσει τις λίστες των υποψηφίων το αργότερο μέχρι την Κυριακή το βράδυ.
Η εκλογή των βουλευτών με λίστα σε αυτές τις εκλογές και όχι με σταυροδοσία, διαφοροποιεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ίδιας της εκλογικής αναμέτρησης, αφού αποδυναμώνεται ένας παράγοντας που παίζει σημαντικό ρόλο σε άλλη περίπτωση, που είναι η προσωπική επαφή (και υποχρέωση) των ψηφοφόρων με τον υποψήφιο.
Σε τοπικό επίπεδο τα ψηφοδέλτια με εξαίρεση το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη πλέον σε αυτές τις εκλογές μετά τη συμπόρευσή του με τη ΔΗΜΑΡ- και το Ποτάμι, έχουν κλείσει, χωρίς να αναμένονται εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.

Τρεις αλλαγές στο ΣΥΡΙΖΑ
Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν τρεις αλλαγές υποψηφίων, αφού δε θα είναι στη λίστα του κόμματος οι Γ. Παπαδημητρίου, Ηλ. Τσολιού και Άρ. Σπέγγος.
Στις θέσεις τους αναμένεται να μπουν οι Πέτρος Μπαλάσκας, Ελένη Κολοκούρη και Κώστας Μπασιούκας με άγνωστη όμως τη σειρά που θα έχουν στο ψηφοδέλτιο. Οι τέσσερις πρώτες θέσεις ανήκουν έτσι κι αλλιώς στους πρώην βουλευτές Χρ. Μαντά, Γ. Στέφο, Μερ. Τζούφη και Γ. Καραγιάννη.

Δύο «νέοι» στη Ν.Δ
Στη Ν.Δ. έχουν ήδη σταλεί από την τοπική ΝΟΔΕ τα ονόματα των προτεινόμενων υποψηφίων με τους Φιλ. Σιάκα και Αναστ. Μπινέρη να μην είναι αυτή τη φορά υποψήφιοι. Στη θέση τους θα είναι υποψήφιοι ο Γ. Νταλαμάγκας και η Μαρία Τσολάκη, ωστόσο η Πολιτική Γραμματεία θα αποφασίσει για τη σειρά κατάταξης στο ψηφοδέλτιο. Το πιθανότερο είναι να μπει στην 4η θέση η Νατάσα Τύρου – Ούζα, που ήταν πέμπτη στις εκλογές του Ιανουαρίου, στην 5η θέση να ανέβει ο Χ. Λαζάνης που ήταν έκτος και τα δύο νέα πρόσωπα να καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις του ψηφοδελτίου.

Υποψήφιος ο Β. Μασσαλάς με 
τη «Δημοκρατική Συμπαράταξη»
Το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μετά τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ αναμένεται να είναι αυτό με τις μεγαλύτερες εκπλήξεις, με δύο θέσεις ακόμη να «παίζονται» αφού για πρώτη φορά μετά από το 2012 ασκούνται πιέσεις για την είσοδο υποψηφίων, σε αντίθεση με το κύμα φυγής που υπήρχε μέχρι και τον Ιανουάριο, ειδικά από το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό συνετέλεσε πάντως και η απόφαση του Γ. Παπανδρέου να μην συμμετέχει το ΚΙΔΗΣΟ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα κύμα επιστροφής στο ΠΑΣΟΚ.
Ο Μιχ. Κασσής θα είναι πρώτος στη λίστα του ψηφοδελτίου, ενώ από τους υποψήφιους του Ιανουαρίου με το ΠΑΣΟΚ δε θα είναι ξανά υποψήφιοι οι κ.κ Γκάρτζιος, Ζήνδρος και η κα Τράκη. Ερωτηματικό υπάρχει για τον Δημ. Παπαγεωργίου που ήταν δεύτερος σε ψήφους, όπως και για τον Δημ. Σιώτο, που όμως μάλλον θα είναι υποψήφιος. 
Από την άλλη όμως σύμφωνα με πληροφορίες έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του γραμματέα της ΝΕ Ιωαννίνων της ΔΗΜΑΡ Βασίλη Μασσαλά, όπως και της Βανέσας Γαρδίκου που ήταν υποψήφια με το ΚΙΔΗΣΟ τον Ιανουάριο, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση πίσω από τον Μ. Χατζηεφραιμίδη.

Το Ποτάμι
Με ενδιαφέρον αναμένεται το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού στην ΠΕ Ιωαννίνων, καθώς πληροφορίες των τελευταίων ημερών αναφέρουν πως η αρμόδια επιτροπή του κόμματος και ο Στ. Θεοδωράκης εξετάζουν το ενδεχόμενο αλλαγών σε πολλές περιοχές, που θα αγγίζουν και τις πρώτες θέσεις των ψηφοδελτίων.
Για την ΠΕ Ιωαννίνων μάλιστα διέρρευσε το όνομα της Άννας Ευφραιμίδου – Παπασταύρου, ιατρού – ογκολόγου, αδελφή του πρώην δημάρχου Αναστάσιου Παπασταύρου, η οποία ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με το Ποτάμι το 2014. Εάν πάντως δεν επιβεβαιωθεί η πληροφορία, το ψηφοδέλτιο αναμένεται να είναι το ίδιο με αυτό του Ιανουαρίου, ίσως με μία αλλαγή στις τελευταίες θέσεις.
Τέλος, για τους ΑΝΕΛ δεν υπάρχουν ιδιαίτερες πληροφορίες για αλλαγές στο ψηφοδέλτιο, όπου σίγουρα πρώτος θα είναι ο Αντώνης Βασιλείου.  

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ