Επικαιρότητα

Το μεγαλύτερο ραντεβού για την κυνηγετική οικογένεια

Off

Τρία χρόνια μετά, αφού η τελευταία έκθεση έγινε την Άνοιξη του 2019, η Κυνηγεσία, το μεγαλύτερο ραντεβού σε εθνικό επίπεδο για την κυνηγετική οικογένεια, παράλληλα όμως για την αλιεία, την ορειβασία και την πεζοπορία, πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 8-10 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας, υποδεχόμενη δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη τη χώρα.

Ο κυνηγετικός κόσμος αποδεικνύοντας την αγάπη για τη φύση, το περιβάλλον, τα οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα, παρά τα επιμέρους προβλήματα και τις τριβές που δημιουργήθηκαν με την Πολιτεία, την πρώτη περίοδο της πανδημίας και μέχρι πέρυσι με το νομοσχέδιο «Άργος», έχει κερδίσει την εκτίμηση της Πολιτείας και αυτό φάνηκε και από τη μαζική προσέλευση εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου στην Κυνηγεσία 2022.

Και στη φετινή έκθεση, το δικό της «παρών» δήλωσε η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου με το κατά κοινή ομολογία, καλύτερο περίπτερο από άποψη αισθητικής, που έδωσε βαρύτητα στους υδροβιότοπους της Ηπείρου.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής από τον υφ. Περιβάλλοντος κ. Αμυρά, ενώ το “παρών” έδωσαν ακόμη, ο υφ. Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο πρώην υπουργός Σωκ. Φάμελλος, η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρ. Κεφάλα, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο συντονιστής της ΑΔ Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Β. Μιχελάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χ. Λαζάνης και ο περιφ. σύμβουλος Β. Καλούδης.

Αναγνώριση

του ρόλου της θήρας

Στους χαιρετισμούς τους οι προαναφερθέντες στάθηκαν στο σημαντικό ρόλο της κυνηγετικής δραστηριότητας για το περιβάλλον, τη βιοποικιλότητα και την εθνική οικονομία.

Ο κ. Αμυράς αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της κυνηγετικής δραστηριότητας και από οικονομική άποψη για την τόνωση της τοπικής, αλλά και της εθνικής οικονομίας, ενώ προανήγγελλε τη διασύνδεση της έκδοσης της νέα άδειας με φιλοθηραματικές και φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις, όπως επίσης και την ηλεκτρονική έκδοση της κυνηγετικής άδειας.

Ο υφ. Προστασίας του Πολίτη Λευτ. Οικονόμου μιλώντας στο ITV, έπλεξε το εγκώμιο της κυνηγετικής οικογένειας, που έχει αποδείξει όπως είπε, ότι προστατεύει και σέβεται το φυσικό περιβάλλον και είναι φανατική πολέμιος της λαθροθηρίας.

Η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρ. Κεφάλα μίλησε για τη σημασία της επιστροφής σε μία κανονικότητα μέσα από εκθέσεις, όπως η Κυνηγεσία, αλλά και για τον ρόλο της θήρας στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σωκ. Φάμελλος χαρακτήρισε την θήρα ως εργαλείο διαχείρισης στην άσκηση της εθνικής δασικής στρατηγικής της χώρας.

Ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, ο συντονιστής ΑΔ Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας Β. Μιχελάκης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός στάθηκαν από την πλευρά τους στο ρόλο που διαδραματίζουν οι κυνηγοί και οι οργανώσεις τους σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ Νίκος Παπαγρηγορίου, που βρέθηκε στην έκθεση με σύσσωμο το ΔΣ της Ομοσπονδίας, αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης ημέρας για το κυνήγι στη χώρα.

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου