Επικαιρότητα

Κόντρα για τις Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες στις ζώνες Natura

Off

Ένα ιδιαίτερα «θερμό επεισόδιο» είχαν στη διάρκεια της επίσημης τελετής των εγκαινίων έναρξης της έκθεσης Κυνηγεσία 2022 το απόγευμα της Παρασκευής, ο υφ. Περιβάλλοντος – Ενέργειας Γ. Αμυράς με τον πρώην υπουργό Περιβάλλοντος, επί ΣΥΡΙΖΑ και νυν βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σωκ. Φάμελλο.

Στο βήμα των ομιλιών ανέβηκε πρώτος ο κ. Αμυράς κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη της έκθεσης, λίγο πριν κόψει την κορδέλα των εγκαινίων, για να ακολουθήσει ο κ. Φάμελλος. Ο πρώην υπουργός όμως δεν άσκησε απλώς κριτική στην πολιτική ηγεσία του υπ. Περιβάλλοντος για μία σειρά ενεργειών, αποφάσεων και καθυστερήσεων, αλλά επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Αμυρά με αφορμή την τεράστια, όπως είπε καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών στις ζώνες Natura, επικαλούμενος μάλιστα, ότι οι μελέτες είχαν ανατεθεί επί θητείας του ιδίου και τρία χρόνια μετά δεν έχουν ολοκληρωθεί.

«Δυστυχώς και το λέω μετά λύπης μου, οι ΕΠΜ πάγωσαν. Υπογράψαμε τις συμβάσεις το 2015, αλλά τρία χρόνια μετά την ανάθεση, εξακολουθείτε κ. Αμυρά να κάνετε διαβούλευση. Οι πολιτικές αποφάσεις για τη θήρα δε λαμβάνονται επίσης στο ΥΠΕΝ, αλλά από την Πολιτική Προστασία. Υπάρχουν φέτος ακατανόητες αποφάσεις και αλλαγές, όπως για τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου, για τις ζώνες εκγύμνασης σκύλων και για άλλα. Υπάρχει πολιτικός προϊστάμενος στο υπουργείο ή δε σας ενημερώνουν καν κ. Αμυρά;», αναρωτήθηκε με αρκετή δόση ειρωνείας, ο κ. Φάμελλος.

Όπως ήταν φυσικό, ο κ. Αμυράς ζήτησε και πήρε το λόγο για να δευτερολογήσει κα να απαντήσει στον κ. Φάμελλο, εκφράζοντας την απογοήτευσή του που επέλεξε ένα τέτοιο γεγονός, λίγο πριν τα εγκαίνια της έκθεσης για να ασκήσει πολιτική κριτική στην κυβέρνηση.

«Θα μπορούσα να σας απαντήσω σημείο προς σημείο, όμως δεν συζητάμε εδώ για μία Επίκαιρη Ερώτηση όπως στη Βουλή, που σας απαντώ με στοιχεία και κάθε φορά φεύγετε από την αίθουσα. Τι να πρωτοπούμε; Για τους δασικούς χάρτες, για τις Μονάδες Διαχείρισης για τις περιοχές Natura και τι αφήσατε πίσω σας; Λυπάμαι, αλλά δεν είναι ούτε ο χώρος, ούτε η ώρα για να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις», ολοκλήρωσε τη δεύτερη τοποθέτησή του ο κ. Αμυράς, εμφανώς εκνευρισμένος.   

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου