Επικαιρότητα

Ενίσχυση των πόρων που κατευθύνονται στις Περιφέρειες

Off

Την θέση της Ένωσης Περιφερειών, που συμπυκνώνεται ως αίτημα στην ενίσχυση των πόρων που κατευθύνονται από το κράτος στις περιφέρειες της χώρας, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν πλέον λόγω της πολυδιάστατης κρίσης, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, μιλώντας αποκλειστικά στο ITV.

Ο κ. Αγοραστός υπεραμύνθηκε του ρόλου του β’ βαθμού της αυτοδιοίκησης στην δημιουργία και υποστήριξη των περιφερειακών οικονομιών και της αναπτυξιακής προοπτικής που μέσα από τις περιφέρειες μπορεί να δοθεί, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του, για το ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες και για την ελληνική οικονομία, η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στο μέτρο του δυνατού, ενισχύοντας τις περιφέρειες, που αξιοποιούν ωστόσο και πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα.

«Είναι θετικό το ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στην κατανομή κονδυλίων από το κεντρικό κράτος στις περιφέρειες. Αυτό που ισχύει όμως, είναι ότι ζητάμε περισσότερα, για να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες υποχρεώσεις. Δυστυχώς, αποδείχθηκε στις μέρες μας, ότι αυτό που δεν έρχεται σε πολλές δεκαετίες μπορεί να συμβεί σε λίγες εβδομάδες. Ευτυχώς, υπάρχει μία σταθερή Κυβέρνηση που είναι κοντά στις περιφέρειες και στην τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα, με μεγαλύτερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα από άλλες κυβερνήσεις του παρελθόντος», ανέφερε ο κ. Αγοραστός.

Ξεχωριστή αναφορά ωστόσο έκανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, στη δυνατότητα που έχουν οι περιφέρειες να υλοποιήσουν δράσεις και έργα, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους. «Δε φτάνει μόνο η κρατική ενίσχυση και οι πόροι που έρχονται στις περιφέρειες, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, και γι’ αυτό οι περιφέρειες υλοποιούν προγράμματα και έργα μέσα από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ή με τη μέθοδο της συγχρηματοδότησης. Είναι κρίσιμος ο ρόλος των περιφερειών στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, αφού όλα είναι σε μία αλυσίδα και η αυτοδιοίκηση μεριμνά ώστε να μη σπάσει κάποιος κρίκος», ανέφερε.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου