Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 08:02
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2022
Επικαιρότητα

Η ζωή στις πόλεις και η προστασία της Φύσης

Off

Με τη συμμετοχή 30 μαθητών και μαθητριών από δύο σχολεία των Ιωαννίνων, αντίστοιχου αριθμού μαθητών από σχολεία της πόλης Τούρκου στη Φινλανδία και δέκα νέων προσφύγων, που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων στο Πέραμα, πραγματοποιείται το πρόγραμμα με τίτλο «Our City, Our Nature», στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, με τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, του 7ου Γυμνασίου και του 3ου ΕΠΑΛ Ιωαννίνων.

Ο διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Στεφ. Πανακούλιας, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κων. Καμπουράκης και οι συντονίστριες εκπαίδευσης προσφύγων Μαρία Μαρινίδου και Λαμπρινή Κατσούλη αντίστοιχα αναφέρθηκαν στον στόχο υλοποίησης του προγράμματος, που εδράζεται στην υιοθέτηση ενός φιλοπεριβαλλοντικού τρόπου ζωής σε συνδυασμό με την προστασία των δασών και την Πολιτική Προστασία.

Από τα δύο σχολεία των Ιωαννίνων, το 7ο Γυμνάσιο και το 3ο ΕΠΑΛ, από τα οποία θα λάβουν μέρος συνολικά 30 μαθητές μίλησαν οι εκπαιδευτικοί Πένυ Νουτσοπούλου και Χαρά Τριανταφύλλου αντίστοιχα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου