Επικαιρότητα

Πιο ώριμες οι συνθήκες για τη σύνδεση με τη Γερμανία

Off

Κοινό είναι το αίτημα και από τις δύο πλευρές, Ελλάδα και Γερμανία αντίστοιχα, από τις τοπικές κοινωνίες από τα Ιωάννινα και την Ήπειρο αντίστοιχα και από την ηπειρωτική αποδημία, για την υλοποίηση του μεγάλου σχεδίου, που προβλέπει την απευθείας αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με τη Γερμανία.

Το σχέδιο δεν είναι καινούργιο, όμως έμεινε πίσω στα χρόνια της πανδημίας και επικαιροποιήθηκε εκ νέου, όταν διατυπώθηκε και προς τον Πρωθυπουργό πριν από μερικούς μήνες κατά την επίσκεψή του στα Ιωάννινα και τις συναντήσεις που είχε με παράγοντες των εταιρειών τεχνολογίας, που έχουν εγκατασταθεί στην πόλη και εκείνων που πρόκειται επίσης να εγκατασταθούν.

Την προοπτική αυτή είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Γερμανία, όπου μεταξύ άλλων συναντήθηκε με εκπροσώπους της ομογένειας, που εκφράζουν και αυτοί το ίδιο έντονο ενδιαφέρον.

Οι προοπτικές, όπως ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο κ. Ελισάφ, είναι σχετικά ευοίωνες με την έννοια, πως έχει διευρυνθεί το μέτωπο των υποστηρικτών της προοπτικής αυτής, από την άλλη όμως, θα πρέπει να ωριμάσουν οι συνθήκες και κυρίως να πειστούν οι αεροπορικές εταιρείες, ότι αξίζει να επενδύσουν σε μία τέτοια γραμμή. Ο κ. Ελισάφ έκανε λόγο για ελπιδοφόρες συναντήσεις και συζητήσεις, και πρόσθεσε, ότι αυτό που φαίνεται να κερδίζει έδαφος, είναι η πρόταση για απευθείας αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Ντόρτμουντ και λιγότερο με το Ντίσελντορφ.

«Είμαι αισιόδοξος, ότι θα έχουμε ευχάριστες ειδήσεις το επόμενο διάστημα, χρειάζεται όμως υπομονή, γιατί και τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ένας παράγοντας που δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και έτσι οι εταιρείες είναι ακόμη διστακτικές να ανοίξουν νέες γραμμές.

Για παράδειγμα μέχρι σήμερα υπάρχει μία μόνο πτήση προς το Άκτιο και όλες οι υπόλοιπες κατευθύνονται μόνο προς τα νησιά και την Κρήτη» τόνισε, για να προσθέσει πως αυτό που έχει επιλέξει ο δήμος Ιωαννιτών, σε συνεργασία και με τους τοπικούς φορείς, είναι να δείξει, ότι ο προορισμός Ιωάννινα και γενικότερα η Ήπειρος, δεν είναι ένας χειμερινός προορισμός, αλλά ένας προορισμός για 365 ημέρες το χρόνο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ