Χωρίς κατηγορία

Μήνυση για τη δολιοφθορά στη δεξαμενή ύδρευσης στην Ελεούσα

Off

Στην υποβολή μήνυσης κατ’ αγνώστων προχώρησε ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, για τη πρωτόγνωρη απόπειρα δολιοφθοράς που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στις εγκαταστάσεις της δεξαμενής ύδρευσης στην Ελεούσα, που είχε ως αποτέλεσμα το πρωί της Δευτέρας ένα μεγάλο τμήμα του οικισμού να μείνει χωρίς νερό για κάποιες ώρες.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν ωστόσο, αφού οι άγνωστοι δράστες, όπως προέκυψε από την αυτοψία στο χώρο, επιχείρησαν να παραβιάσουν τις πόρτες και να μπουν στο εσωτερικό της εγκατάστασης, όπου υπάρχουν οι χλωριωτήρες νερού, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να πει ποιος ήταν ο σκοπός και τα κίνητρά τους.

Η βλάβη αποκαταστάθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, από την υπηρεσία ύδρευσης του δήμου Ζίτσας σε συνεργασία με ιδιώτες, ενώ όπως διαπιστώθηκε και από την Αστυνομία, που ενημερώθηκε άμεσα και βρέθηκε στο σημείο, οι άγνωστοι είχαν κόψει τα πλέγματα της περίφραξης και εισήλθαν  στο χώρο της δεξαμενής όπου κατέστρεψαν το ρολόι της ΔΕΗ και τον πίνακα με τις ασφάλειες που τροφοδοτούν τα αντλιοστάσια. Ο χώρος έχει ασφαλιστεί εκ νέου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχ. Πλιάκος, εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό της δημοτικής αρχής, για τα κίνητρα των δραστών, αφού θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα για τη δημόσια υγεία.

«Είμαστε εδώ, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές να διασφαλίσουμε και να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών. Η προσπάθεια κάποιων να προκαλέσουν πανικό και να ταλαιπωρήσουν τους κατοίκους της Ελεούσας τις ημέρες των εορτών έπεσε στο κενό. Οι υπηρεσίες είναι σε διαρκή επαγρύπνηση και ζητούμε και τη βοήθεια των πολιτών αν γνωρίζουν κάτι να ενημερώσουν έστω και ανώνυμα τους αρμόδιους για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι  της δολιοφθοράς που θεώρησαν ότι μπορούν να βλάψουν τους πολίτες», ανέφερε ο κ. Πλιάκος, ενώ υπενθύμισε, ότι η πρόσφατη ένταξη προς χρηματοδότηση ενός σημαντικού έργου για την αναβάθμιση των αντλιοστασίων του δήμου Ζίτσας, με προϋπολογισμό 6 εκ. ευρώ θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ασφάλεια των υποδομών.

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου