Τελευταία Νέα

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 09:38
Τελευταία Ενημέρωση: 29 Απριλίου 2022
Επικαιρότητα

«Πράσινη κάρτα» στο Γεωπάρκο Βίκου – Αώου

Off

Τα φυσικά και πολιτιστικά μνημεία της Ηπείρου αποτελούν και μοναδικά πλεονεκτήματα για την προβολή, αλλά και την ανάπτυξή της. Κι αυτό θα φανεί και με σημαντικά γεγονότα που έχουν προγραμματιστεί.

Ο διευθυντής της Ήπειρος ΑΕ Γιώργος Θεοχάρης ανέφερε χτες σε δηλώσεις του, ότι προετοιμάζεται ήδη το Διεθνές Συνέδριο Γεωπάρκων Ελλάδας-Κύπρου που θα προσελκύσει ομάδες εργασίας από όλα τα Γεωπάρκα της χώρας και από την Κύπρο ενώ θα συμμετάσχουν και ομάδες ξένων χωρών που θα  έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις, ιδέες και προτάσεις.

Ο κ. Θεοχάρης, έκανε ξεχωριστή αναφορά στην «πράσινη κάρτα» που έλαβε εκ νέου από τους αξιολογητές το  Γεωπάρκο Βίκου – Αώου το οποίο από το 2010 είναι  μέλος του Ευρωπαϊκού και του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων και από το 2015 είναι ένα από τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO.

«Παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, κατορθώσαμε να κάνουμε μια σειρά από δράσεις. Οι αξιολογητές μας έδωσαν την «πράσινη κάρτα», γεγονός που σημαίνει ότι όλα βρέθηκαν όπως θα έπρεπε να είναι» επεσήμανε ο διευθυντής της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.

Τα αρχαία θέατρα

Μία άλλη δράση, η προκήρυξη της οποίας θα γίνει το επόμενο διάστημα, αφορά στην έλευση ξένων δημοσιογράφων από τέσσερις χώρες που θα φιλοξενηθούν και θα ξεναγηθούν στα Αρχαία θέατρα της Ηπείρου.

Στόχος όπως εξήγησε ο κ. Θεοχάρης είναι η ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηπείρου Οι δημοσιογράφοι θα γνωρίσουν το δίκτυο των «Πολιτιστικών  Διαδρομών στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», της Δωδώνης, της Νικόπολης, της Αμβρακίας, της Κασσώπης και των Γιτάνων.

Στην περιοχή μας θα βρεθούν εκπρόσωποι του Τύπου από την Αγγλία, την Ιταλία, την Βουλγαρία και την Αλβανία.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ