Επικαιρότητα

Στόχος η διασύνδεση των δομών Υγείας

Off

Συγκρατημένα αισιόδοξη ότι μπροστά μας έχουμε ένα σχεδόν… ανέμελο καλοκαίρι, χωρίς όμως να ξεχάσουμε την πανδημία διά παντός, εμφανίστηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας το βράδυ της Τρίτης μετά τις επισκέψεις και συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ.

Η κα Γκάγκα που πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στις δομές υγείας της Ηπείρου και της Λευκάδας τόνισε πως η πανδημία θα πρέπει να βρίσκεται πάντα στην άκρη του μυαλού μας, είναι προφανές όμως όπως είπε ότι βρίσκεται σε ύφεση και αυτό αποδείχθηκε μετά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

«Θεωρούμε ότι η περίοδος αυτή που χαλαρώσαμε αρκετά και δεν υπήρχαν περιοριστικά μέτρα πήγε πολύ καλά και αυτό φαίνεται από το ότι δεν έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Επομένως και το καλοκαίρι είμαστε σίγουροι ότι τα πράγματα θα πάνε καλά, αλλά το φθινόπωρο ίσως θα χρειαστεί μία επιπλέον εμβολιαστική προφύλαξη για όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κα Γκάγκα συνοδευόμενη από την βουλευτή Ιωαννίνων Μ. Κεφάλα και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη βρέθηκε στο δημαρχείο της πόλης και συζήτησε θέματα που αφορούν στην ενίσχυση των υποδομών στην περιοχή με τον δήμαρχο κ. Ελισάφ.

«Συζητήσαμε τα υγειονομικά θέματα της περιοχής. Μιας περιοχής που έχει την μεγάλη τύχη να διαθέτει δύο μεγάλα νοσοκομεία που στη διάρκεια της πανδημίας κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια και αντιμετώπισαν δύσκολες καταστάσεις. Βρισκόμαστε σε μία μεταβατική φάση αναπροσαρμογής των δομών υγείας και ο Δήμος θα συμβάλλει σε αυτή. Έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι δεν ξεμπερδέψαμε με την πανδημία αλλά σίγουρα έχουμε μάθει πολλά» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Η βουλευτής Μαρία Κεφάλα ανέφερε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ενίσχυσης των πρωτοβάθμιων δομών υγείας, ενώ εξήρε από την πλευρά της τον ρόλο των νοσοκομείων στην διαχείριση της πανδημίας.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης έκανε ειδική μνεία στην συνεργασία με τον δήμο Ιωαννιτών και τον δήμαρχο σε όλο το διάστημα της πανδημίας.

«Τα δύο νοσοκομεία έχουν υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας και παρέχουν πολύ σημαντικές υπηρεσίες στους κατοίκους της περιοχής» τόνισε ο κ. Καρβέλης.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την συμβολή του στην διαχείριση της πανδημίας όπως επίσης απηύθυνε ευχαριστίες σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στα νοσοκομεία.

Στην Περιφέρεια

Νωρίτερα, η κα Γκάγκα συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, τον οποίο ευχαρίστησε για τη διαρκή στήριξη της Περιφέρειας για την ενίσχυση των υποδομών στις δομές υγείας, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το νέο υγειονομικό χάρτη και το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης της λειτουργίας των νοσοκομείων ήταν ξεκάθαρη πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης το κλείσιμο κανενός νοσοκομείου.

«Δεν πρόκειται να κλείσει, ούτε να συγχωνευθεί κάποιο νοσοκομείο. Αυτό που αναζητούμε είναι η επιπλέον δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των νοσοκομείων, ώστε να έχουμε τα μητροπολιτικά νοσοκομεία, τα δευτεροβάθμια και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Το μεγάλο στοίχημα είναι πώς θα διασυνδέσουμε αυτές τις δομές υγείας ώστε ο πολίτης να έχει εύκολη και άμεση πρόσβαση από την πρωτοβάθμια στη δευτεροβάθμια και στα μητροπολιτικά νοσοκομεία όποτε χρειαστεί», κατέληξε.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ