Εκδηλώσεις

«Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Σύγχρονες προκλήσεις και προβληματισμοί»

Off

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Σύγχρονες προκλήσεις και προβληματισμοί». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Πανεπιστημίου, στις 13, 14 και 15 Μαΐου.

Στόχευσή του είναι: η αποτύπωση της εκπαιδευτικής πραγματικότητας, όπως αυτή καταγράφεται από την έρευνα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, η καταγραφή καλών πρακτικών των εν ενεργεία εκπαιδευτικών, η διεύρυνση της συζήτησης και του προβληματισμού για το ρόλο της Παιδείας στη σύγχρονη κοινωνία και η ανάδειξη των προκλήσεων και προοπτικών για το σχολείο του μέλλοντος.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν πάνω από 800 εισηγητές από το χώρο της εκπαίδευσης (ακαδημαϊκοί, ερευνητές, εκπαιδευτικοίκαι στελέχη της εκπαίδευσης). Ειδικότερα, το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει 357 προφορικές εισηγήσεις, 136 αναρτημένες εργασίες, 8θεματικά συμπόσια, 15 βιωματικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Ο Παιδοψυχίατρος Δρ. Δημήτρης Καραγιάννης θα ανοίξει τις εργασίες του συνεδρίου με θέμα εισήγησης «Εμπνέοντας τη ζωή στην εποχή της οθόνης»,την Παρασκευή, στις 6.30. Κεντρικοί ομιλητές είναι οι: Basilio Monteiro, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μαζικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου St. John (Νέα Υόρκη) και DanielTröhler, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βιέννης.

Ενώ οι Νένα Βενετσάνου και Δημήτρης Μυστακίδης, το Σάββατο στις 9 μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, θα προσφέρουν την πολιτιστική εκδήλωση του Συνεδρίου συνδέοντας την Παιδεία με την Πόλη και τον Πολιτισμό.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: https://conf2022.ptde.uoi.gr/.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ