Επικαιρότητα

Νέο… τηλεγράφημα

Off

Η εξέλιξη του ανθρώπου μέσα στους αιώνες, είναι αποτέλεσμα των στόχων και των δράσεων της ανθρωπότητας, βάζοντας τον άνθρωπο στο κέντρο της έννοιας Πολιτισμός. 

Η ατομική και συλλογική καλλιέργεια των ανθρώπων, ήταν και είναι η αγάπη και η προσπάθεια εκείνων που πάντοτε φρόντιζαν και ενδιαφέρονταν για την εξέλιξη του πολιτισμού.

Γι’ αυτούς τα οράματα που εμπνέουν τους δημιουργούς και ο καλλιτεχνικός πλούτος, είναι δημόσιος πολιτισμός, μοναδική έκφραση ζωής των ανθρώπων.

Οι πολίτες κάθε χώρας συμμετέχουν στο δημόσιο ταμείο και άρα ανταποδοτικά και όχι μόνο, μπορούν να απαιτούν, να τους επιστραφούν, σαν αισθητική απόλαυση, πρόσβαση στις τέχνες, παιδεία, μόρφωση, συμμετοχή στο πολιτιστικό κεφάλαιο.

Δεν μου αρέσουν όσοι υποστηρίζουν πως ο πολιτισμός είναι οικονομικό και όχι κοινωνικό δικαίωμα.

Μου αρέσουν όσοι ενθαρρύνουν τους δημιουργούς, να προσφέρουν τα έργα τους στο πλατύ κοινό, με ευαισθησίες στα κοινωνικά θέματα.   

Μου αρέσουν όσοι μεριμνούν για τον πολιτισμό, που εμπνέει, μεγιστοποιεί ικανότητες, ενισχύει την αυτοπεποίθηση και γεννά επιτυχίες.

Δεν μου αρέσουν όσοι στον πολιτισμό, δεν δίνουν βήμα σε νέους καλλιτέχνες. Δεν ενθαρρύνουν τη δημιουργία ομάδων που πειραματίζονται, που προτείνουν νέους δρόμους.

Μου αρέσουν όσοι κυβερνώντας, αγκαλιάζουν όλους τους δημιουργούς, άσχετα με τις ιδεολογικές ή πολιτικές τους επιλογές.

Μου αρέσουν όσοι σε μια πολιτισμική πολιτική, δίνουν τον πρώτο λόγο στους καλλιτέχνες δημιουργούς, για να απολαύσουν οι πολλοί, ο λαός, τον πολιτισμικό πλούτο, αναπαλλοτρίωτο!   Η εξέλιξη των ανθρώπων ακουμπά στην παραγωγή πνευματικών-πολιτισμικών αποθεμάτων!

Γιώργος Μακρίδης

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου