Πολιτισμός

Θερινή περιοδεία με το «Μάθημα Ιστορίας» του Σάκη Σερέφα

Off

Το καλοκαιρινό του έργο ανακοίνωσε το Δημοτικό Θέατρο, χωρίς πάντως να αναπτύξει κάποια φιλοσοφία ή συνολική αντίληψη για τις βασικές καλλιτεχνικές στοχεύσεις ή την πολιτική που θέλει να προωθήσει η διοίκηση τα επόμενα χρόνια.

Αντίθετα συνεχίζει τις ανακοινώσεις για σειρά δράσεων και μετακλήσεων, οι οποίες παρουσιάζουν προφανώς και ενδιαφέρον τουλάχιστον ως προαναγγελίες, αλλά ο χρονικός ορίζοντας που ανακοινώθηκε δεν ξεπερνά το καλοκαίρι.

Το καλοκαιρινό έργο

Πιο αναλυτικά, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ανακοίνωσε ότι θα περιοδεύσει στην Ήπειρο με την καλοκαιρινή του παραγωγή, την οποία «θα υπογράψει» όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ο Δημήτρης Πετρόπουλος, στο έργο του καταξιωμένου θεσσαλονικιού συγγραφέα Σάκη Σερέφα «Μάθημα Ιστορίας».

Όπως εξηγείται συνοπτικά: «Με αφορμή ένα ιδιότυπο μάθημα ιστορίας το θεατρικό έργο του Σ. Σερέφα μεταφέρει στο παρόν το ιστορικό γεγονός της Μικρασιατικής καταστροφής με όσες κωμικές αλλά και δραματικές στιγμές μπορεί να επιφέρει η σύγκρουση της ιστορίας με το σήμερα».

Ανακοινώθηκε ακόμα ότι θα πραγματοποιηθεί ακρόαση ηθοποιών το Σάββατο 21 Μαΐου στο «Καμπέρειο» θέατρο. Οι ενδιαφερόμενες/οι ηθοποιοί μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους στη διεύθυνση: ergastiriadipethei@gmail.com έως την Πέμπτη 19 Μαΐου. Στους συμμετέχοντες/ουσες στην ακρόαση θα σταλεί απόσπασμα του θεατρικού έργου «Μάθημα ιστορίας» που θα χρησιμοποιήσουν στην ακροαματική διαδικασία, όπως και η ώρα διεξαγωγής της.

Αφιέρωμα στην

Εβραϊκή κοινότητα

Ως προς τις δράσεις τώρα και με την εκτίμηση που αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι «το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων μπαίνει δυναμικά σε καλοκαιρινή τροχιά» ανακοίνωσε ότι: Το «Καμπέρειο» θέατρο θα κλείσει τις φετινές δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ με ένα τριήμερο αφιέρωμα, 8-10 Ιουνίου, στην Εβραϊκή κοινότητα των Ιωαννίνων.

Στις 8 και 9 Ιουνίου θα φιλοξενήσει την παράσταση «Μέρα Σάββατο» σε σκηνοθεσία της Irène Bonnaud και σε ερμηνεία της Φωτεινής Μπάνου (21:00). Επίσης στις 10 Ιουνίου θα προβληθεί με δωρεάν είσοδο για το κοινό το ντοκιμαντέρ «Ρωμανιώτες: Οι Έλληνες Εβραίοι των Ιωαννίνων» των Ανιές Σκλάβου και Στέλιου Τατάκη, το οποίο είχε πρωτοπροβληθεί παλιότερα στο Πνευματικό Κέντρο.

Αναφέρεται ακόμα ότι «για ακόμα μια χρόνια θα συνεχιστεί η παράδοση του «Θερινού Μαντείου» για το οποίο ημερομηνίες, πρόγραμμα και περαιτέρω πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα».

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου