Επικαιρότητα

Αναζητείται έκταση για νέο Αστυνομικό Μέγαρο

Off

Τα επόμενα βήματα της συνεργασίας μεταξύ του δήμου Ιωαννιτών και των υπηρεσιών του, με τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στην αναζήτηση της κατάλληλης έκτασης για την ανέγερση ενός νέου αστυνομικού μεγάρου, αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης που έγινε το πρωί της Τετάρτης στο δημαρχείο της πόλης.

Σε αυτήν συμμετείχαν ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ, ο Γεν. Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κωνσταντίνος Δούβαλης,

ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Βασίλειος Μουσελίμης και μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον δήμο Ιωαννιτών, ο κ. Ελισάφ εξέφρασε τη βούληση της δημοτικής αρχής να συμβάλλει στην κατεύθυνση της αναζήτησης έκτασης και ανέγερσης ενός νέου αστυνομικού μεγάρου, αναγνωρίζοντας την ανάγκη μεταφοράς των υπηρεσιών της αστυνομίας.

Σημειώνεται δε, ότι η συζήτηση για την μεταστέγαση του αστυνομικού μεγάρου άνοιξε κατά την τελευταία επίσκεψη στα Γιάννενα του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, όμως η αλήθεια είναι πως πολλά χρόνια πριν τη συζήτηση αυτή, στα τέλη Φεβρουαρίου, η αναζήτηση έκτασης και ανέγερσης ενός νέου αστυνομικού μεγάρου αποτελούσε αντικείμενο διερεύνησης.

Μία συζήτηση που

μετρά 20 χρόνια…

Δε θα πρέπει άλλωστε να ξεχνά κανείς, ότι στη συζήτηση για το Ρυθμιστικό του λεκανοπεδίου, που είχε ξεκινήσει στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και στη συνέχεια με αφορμή το αίτημα παραχώρησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου στον δήμο Ιωαννιτών, η μεταστέγαση του αστυνομικού μεγάρου βρισκόταν πάντα στην ατζέντα.

Ουδέποτε όμως αναζητήθηκε κάποια άλλη ρεαλιστική λύση για τη μεταστέγαση των υπηρεσιών, με εξαίρεση την αναζήτηση και εγκατάσταση τελικά, της Άμεσης Δράσης στο κτίριο του πρώην δημαρχιακού μεγάρου του δήμου Ζίτσας στην Ελεούσα.

Με το θέμα της παραχώρησης ωστόσο του στρατοπέδου Βελισσαρίου να παρουσιάζει εδώ και χρόνια μία μεγάλη στασιμότητα, με εξαίρεση μία συζήτηση που έγινε το Φθινόπωρο με αφορμή το αίτημα της περιφέρειας Ηπείρου να διέλθει από την έκταση ο ποδηλατόδρομος που θα συνδέει τη Νιάρχου με το παραλίμνιο, το θέμα της πιθανής παραχώρησης ενός τμήματος έστω του στρατοπέδου στον δήμο Ιωαννιτών, επανήλθε.

Επίσης στα ερωτήματα που δημιουργούνται από τη συνάντηση και συζήτηση, θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις για τις δυνατότητες των χρηματοδοτικών εργαλείων που υπάρχουν και μπορούν να αξιοποιηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου