Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 09:47
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Σεπτεμβρίου 2015
Ήπειρος

Όταν ο αθλητισμός συναντά την τέχνη

Off

Με ποικίλες πολιτιστικές και επιστημονικές εκδηλώσεις, για πολίτες κάθε ηλικίας, συνεχίζεται το πρόγραμμα του φετινού 9ου Γύρου Λίμνης, μετά την επίσημη έναρξη στο Νησί, το βράδυ της Κυριακής.
Σήμερα Τρίτη, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων, στις 19.00, μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν την αφήγηση παραμυθιού «Ιστορίες του νερού», από τη Μαρία Μαχαίρα, σε μουσική του Αντώνη Καρασταμάτη στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα, ενώ στις 21:00 στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», στον αύλειο χώρο, θα προβληθεί η ταινία «Run fatboy, run», μια αμερικανική κωμωδία του 2007, σε σκηνοθεσία του David Schwimmer.
Ο Χρήστος Παργινός, μέλος του ΑΟ Ποσειδών υπογράμμισε πως στόχος των εκδηλώσεων είναι να κινητοποιηθεί ολόκληρη η πόλη, μετατρέποντας μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση, όπως ο Γύρος της Λίμνης, σε μια γιορτή, προς όφελος όλων.
«Ο Γύρος της Λίμνης έχει τις προδιαγραφές να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους και καλύτερους αγώνες της χώρας. Αυτό μας λένε οι δρομείς και πολλοί εκπρόσωποι του δρομικού κινήματος. Δική μας επιθυμία είναι να καταστεί ένας αγώνας, τον οποίο θα προσδοκούν οι ίδιοι οι Γιαννιώτες είτε για να τρέξουν, είτε για να συμμετέχουν ως εθελοντές και θεατές των αγώνων και εκδηλώσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση φέτος έγινε ένα μεγάλο βήμα και είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχιστεί», σημείωσε.
Κάλεσμα στις εκδηλώσεις απεύθυναν η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΙ, Αλέκα Βακαλοπούλου και η Γενική Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Μαρία Στρατσάνη, επισημαίνοντας  την φιλοδοξία όλων ώστε να λάβει ο αγώνας πανευρωπαϊκές διαστάσεις.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου