Αθλητικά

Υπάρχει θέμα Μεταξά στον ΠΑΣ;

Off

Δεν το έχει η μοίρα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ να ολοκληρώσει με φυσιολογικές συνθήκες και χωρίς… παρατράγουδα μία ποδοσφαιρική σεζόν.

Ούτε η φετινή, κατά κοινή ομολογία η καλύτερη στην ιστορία της ομάδας, θα ολοκληρωθεί όπως θα ήθελαν οι φίλαθλοι τουλάχιστον του ΠΑΣ και αυτό όχι απαραίτητα με ευθύνη της διοίκησης είτε μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος. Από το βράδυ της Πέμπτης και ενώ η αποστολή του ΠΑΣ βρίσκεται στην Αθήνα, όπου σήμερα αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ, πήραν μορφή χιονοστιβάδας οι φήμες, πως ο Ηρακλής Μεταξάς συζητά με τον Αστέρα Τρίπολης, για να αναλάβει προπονητής της ομάδας μετά το διαζύγιο με τον Μίλαν Ράσταβατς.

Επειδή όμως, όπως είναι γνωστό, ο κ. Μεταξάς έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΣ και για την επόμενη σεζόν, και για τη νέα χρονιά και την προετοιμασία και τον σχεδιασμό έχουν γίνει δηλώσεις και από τον ίδιο και τον κ. Χριστοβασίλη, οι φήμες αυτές, προκάλεσαν αίσθηση.

Όμως, αυτό που προστέθηκε ως νέο, τουλάχιστον από την πλευρά των διαρροών από την ομάδα της Τρίπολης προς τα αθηναϊκά μέσα είναι πως υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιο του κ. Μεταξά, η οποία μάλιστα προσεγγίζει τις 100.000 ευρώ, με την ΠΑΕ της Τρίπολης, να είναι διατεθειμένη να πληρώσει το ποσό αυτό στον ΠΑΣ για να αποδεσμευτεί ο κ. Μεταξάς!

Αυτά βέβαια σε θεωρητική βάση προς το παρόν, αλλά κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί, ότι δε μπορούν κιόλας να γίνουν πράξη. Το μεγάλο ερωτηματικό όμως είναι η στάση που θα κρατήσει ο Ηρ. Μεταξάς που σύμφωνα με πληροφορίες ρωτήθηκε από τους ανθρώπους του ΠΑΣ στην Αθήνα, για τα δημοσιεύματα και το μόνο που είπε, ήταν πως τον απασχολούν τα δύο παιχνίδια με ΠΑΟ σήμερα και με Άρη την Τρίτη.

Έτσι, οι όποιες συζητήσεις με τον έλληνα τεχνικό θα γίνουν από την Τετάρτη και μετά με τη διοίκηση του ΠΑΣ, εάν φυσικά υπάρχει πρόταση του Αστέρα ή άλλης ομάδας, που να είναι διατεθειμένη μάλιστα να «σπάσει» τη ρήτρα αποδέσμευσης του κ. Μεταξά.

Θα μπορούσε να πει

«ναι» ο Μεταξάς;

Χωρίς κανείς να θέλει να… μπει στα παπούτσια του προπονητή του ΠΑΣ, και συζητώντας σε θεωρητικό επίπεδο, μία πρόταση όπως η φημολογούμενη, θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Καταρχάς, δεν υπάρχει άλλο προηγούμενο τουλάχιστον στην Ελλάδα, που να πληρωθεί ρήτρα αποδέσμευσης προπονητή, να γίνει ουσιαστικά δηλαδή μία μεταγραφή προπονητή. Αυτό μπορεί να δημιουργεί θέμα για τον ΠΑΣ, που σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να αναζητήσει τον αντικαταστάτη του, όμως από την άλλη είναι σίγουρα τιμητικό για τον κ. Μεταξά, να υπάρχει τέτοια πρόταση.

Από την άλλη ωστόσο προκύπτουν και άλλα θέματα, που σχετίζονται σίγουρα με το βιογραφικό και τις προοπτικές του κ. Μεταξά, που συνέδεσε πλέον το όνομά του με την καλύτερη χρονιά στην ιστορία του ΠΑΣ, φέρνοντάς την στην 6η θέση και στα πλέι οφ, με καταπληκτική πορεία και σε αυτή τη διαδικασία.

Μία πιθανή αποδοχή της πρότασης από τον Αστέρα, αναμφίβολα θα συνιστά υποβάθμιση για τον έλληνα τεχνικό, αν δεχθεί να αναλάβει μία ομάδα, που τερμάτισε πιο χαμηλά από τον ΠΑΣ στη βαθμολογία, διαθέτοντας ένα πλούσιο ρόστερ και σε αριθμό παικτών και σε ποδοσφαιρική αξία.

Από την άλλη βέβαια, θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος, ότι είναι δύσκολο έως απίθανο, ο ΠΑΣ να επαναλάβει μία αντίστοιχη σεζόν του χρόνου, ή να κάνει μία ακόμη καλύτερη, επομένως, μία πρόταση από άλλη ομάδα, θα συνιστούσε μία νέα πρόκληση σε προπονητικό επίπεδο.

Την τελική απόφαση προφανώς, θα λάβει ο ίδιος ο κ. Μεταξάς, που πάντως, μόλις πριν από λίγες ημέρες, πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είπε, ότι αυτό που θέλει για τον ΠΑΣ, σχεδιάζοντας την ομάδα της επόμενης σεζόν, είναι «να φτιάξουμε μία ομάδα που θα νικά όλους τους αντιπάλους και όλες τις δυσκολίες», υπονοώντας τη διαιτησία.

Προτελευταία «στροφή»

Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δίνει απόψε στις 20.00 στη Λεωφόρο το προτελευταίο παιχνίδι της σεζόν, απέναντι στον Παναθηναϊκό, που με νίκη εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή του έξοδο. Η αποστολή έτσι κι αλλιώς είναι πολύ δύσκολη για τους παίκτες του ΠΑΣ, που ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους στο γήπεδο της Κερατέας και θέλουν να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις μετά την μέτρια απόδοση της Τετάρτης απέναντι στην ΑΕΚ. Στην διάθεση του κ. Μεταξά τέθηκαν και οι Ντομίνγκεθ και Κόντε, που ταξίδεψαν την Πέμπτη για την Αθήνα και ο πρώτος αναμένεται να πάρει θέση στο βασικό σχήμα.

Σφυρίζει ο Μανούχος

Τη σημερινή αναμέτρηση ορίστηκε να διευθύνει ο Μανούχος, με βοηθούς τους Νικολαΐδη και Νικολακάκη. Τέταρτος θα είναι ο Αγγελάκης και στο VAR θα βρίσκονται ο Τζοβάρας και ο Πάτρας.

Επιστρέφει ο Πήλιος

Ο Σταύρος Πήλιος που έκανε μία «γεμάτη» χρονιά με τον Ηρακλή στη SL2, επιστρέφει στον ΠΑΣ, όπως ανακοίνωσε χθες, η ΠΑΕ Ηρακλής.

«Τελευταία προπόνηση σήμερα για τον Σταύρο Πήλιο. Ο 22χρονος ποδοσφαιριστής επιστρέφει στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ από όπου ήρθε στον Ηρακλή ως δανεικός. Είχε 28 συμμετοχές και δύο γκολ με τη φανέλα του Ηρακλή. Η παρουσία του ήταν πολύτιμη στην φετινή πορεία της ομάδας και του ευχόμαστε τα καλύτερα στην συνέχεια της καριέρας του.

Σταύρο σε ευχαριστούμε», αναφέρει ο Ηρακλής.

Στην Πολωνία η προετοιμασία

Η ιστοσελίδα fosonline.gr σε χθεσινό της δημοσίευμα αναφέρει πως ο ΠΑΣ θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Πολωνία το διάστημα 13-23 Ιουλίου και συγκεκριμένα στην πόλη Warka, που απέχει 45’ από την Βαρσοβία. Σημειώνεται δε, ότι έχει ήδη κλείσει και δύο φιλικά με τη Λέγκια Βαρσοβίας και την Μπάνικ Οστράβα.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ