Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 07:58
Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μαΐου 2022
Χωρίς κατηγορία

Με δυνατότητες οι σπουδές στη Γαλακτοκομική Σχολή

Off

Μία εκδήλωση παρουσίασης των δράσεών του διοργάνωσε την Τρίτη, τπο ΙΕΚ Ιωαννίνων- Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων του ΕΛΓΟ – Δήμητρα επικεντρώνοντας στην  παρουσίαση της ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος».

Οι σπουδαστές της σχολής σε συνεργασία με τους καθηγητές και την διεύθυνση οργάνωσαν την εκδήλωση με εκτενείς παρουσιάσης ενώ είχαν στήσει και ένα μπουφέ με τα τυριά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγουν. Τυριά με βότανα, πιπέρια, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα, κρέμες και παγωτό που καλωσόριζαν τους επισκέπτες, αλλά αποδείκνυαν και την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των σπουδών τους μέσα από τα προϊόντα που φτιάχνουν.

Στη συνέχεια στην εκδήλωση με θέμα: «Καλλιέργησε το μέλλον σου: Γίνε Νέος Αγρότης» αναλύθηκαν από τους μετέχοντες της Γαλακτοκομικής και του ΕΛΓΟ-Δήμητρα όλα τα δεδομένα και οι δυνατότητες που παρέχει το ΙΕΚ ενώ απόφοιτοι της σχολής μιλούσαν για την εμπειρία τους κ αι την σημερινή τους σταδιοδρομία.

Ο  Πρόεδρος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, Σ. Χαρουτουνιάν  επικεντρώθηκε στις δυνατότητες που παρέχονται στους σπουδαστές μέσα στην πιστοποιημένη Μονάδα Έρευνας Ποιότητας Γάλακτος, του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων στο Κέντρο Γάλακτος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, στον Κατσικά.  Όπως είπε υπάρχει μια ολιστική προσέγγιση καθώς η Μονάδα εντάσσεται στη μεγάλη επιστημονική οικογένεια του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, και η λειτουργία της βοηθά στην αναβάθμιση της ποιότητας και της προστιθέμενης αξίας του αιγοπρόβειου γάλακτος και των τυροκομικών προϊόντων, αλλά και στην ανάδειξη της αξίας προέλευσής τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, Π. Χατζηνικολάου εξήγησε την σημασία της ημερίδας, αλλά και της προσπάθειας που γίνεται για αναβάθμιση των υποδομών. Ο κ. Χατζηνικολάου μίλησε για τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρονται στους σπουδαστές καθώς κανένας απόφοιτος της Γαλακτοκομικής σχολής, δεν μένει χωρίς εργασία.

Η διευθύντρια της Γαλακτοκομική κα. Μέγα μίλησε για την χρόνια λειτουργία μιας σχολής που είναι «κόσμημα» για όλη τη χώρα μιας και παρόμοια σχολή δεν υπάρχει αλλού.  Επικεντρώθηκε στο ρόλο της Γαλακτοκομικής Σχολής στην αγροτική εκπαίδευση και στάθηκε στις προοπτικές που ανοίγονται και στους επαγγελματικούς δρόμους που έχουν οι απόφοιτοι της σχολής μιας και γίνονται κυριολεκτικά ανάρπαστοι στις εταιρείες ενώ εάν επιστρέψουν σε οικογενειακές επιχειρήσεις μπορούν να παράγουν προϊόντα υψηλών προδιαγραφών ακολουθώντας νέα σύγχρονα και πιο μοντέρνα πρότυπα.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου