Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 03:24
Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μαΐου 2022
Επικαιρότητα

Οι φοιτητικές εκλογές… επέστρεψαν

Off

Χωρίς τον παλμό των προηγούμενων ετών, ακόμη και των τελευταίων προ πανδημίας, που υπήρχε ένα σχετικό ενδιαφέρον, που αποτυπωνόταν και σε μία έντονη προεκλογική περίοδο, αλλά και σε εντάσεις στα πανεπιστήμια, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, οι φοιτητικές εκλογές σε όλη τη χώρα.

Ήταν οι πρώτες φοιτητικές εκλογές μετά από τρία χρόνια, καθώς οι διαδικασίες είχαν «παγώσει» λόγω των μέτρων περιορισμού της διασποράς του ιού και αυτό αποτέλεσε και έναν επιπλέον λόγο αποστασιοποίησης των φοιτητών. Παραδοσιακά πάντως, τα ποσοστά αποχής από τις φοιτητικές εκλογές είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά της συμμετοχής, κάτι που φαίνεται πως θα επιβεβαιωθεί και στη φετινή εκλογική διαδικασία. Η μειωμένη προσέλευση φοιτητών, επίσης όμως και η αγωνία για το μέλλον του φοιτητικού κινήματος μέσα σε δύσκολες συνθήκες που προκαλούν οι νομοθετικές παρεμβάσεις και τα νομοσχέδια για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποτυπώθηκαν και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Η συμμετοχή ήταν, τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, εξαιρετικά μειωμένη, με κύριο χαρακτηριστικό πάντως την παντελή απουσία εντάσεων, στα επίπεδα τουλάχιστον των προηγούμενων ετών, μεταξύ των μελών των φοιτητικών παρατάξεων. Εκπρόσωποι των παρατάξεων Πανσπουδαστική και Αγωνιστικές Κινήσεις αντίστοιχα, μίλησαν στα τοπικά μέσα για την ανάγκη να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην Πολιτεία από το φοιτητικό κίνημα μέσω της συμμετοχής, αλλά σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή και από τα αποτελέσματα, επισήμαναν, ότι το βασικότερο όλων, είναι να ανατραπούν οι πολιτικές που διαμορφώνουν ένα νέα ακαδημαϊκό χάρτη, θέτοντας περιοριστικά όρια ακόμη και για την πρόσβαση των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου