Επικαιρότητα

Προϋποθέσεις για ανάχωμα στη συνεχιζόμενη κρίση

Off

Τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για μία διαφορετική άσκηση πολιτικής σε εθνικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, που θα αποτελέσει το ανάχωμα στη συνεχιζόμενη κρίση ενεργειακή και οικονομική, που πλήττει τα εργατικά και λαϊκά εισοδήματα, προβάλλει ως την απαραίτητη λύση στην τρέχουσα συγκυρία, η Αριστερή Παρέμβαση.

Η περιφερειακή παράταξη με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι επικεφαλής της στο περιφερειακό και στο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων Χρ. Πατσούρας και Ζ. Γαλατάς αντίστοιχα, επικέντρωσε την κριτική της προς τις εθνικές και τοπικές αρχές εξουσίας, που αν και μπορούν και οφείλουν όπως ανέφεραν να υλοποιήσουν πολιτικές που θα μειώνουν τις επιπτώσεις της πολλαπλής κρίσης, το μόνο που κάνουν, είναι να εφαρμόζουν τις ίδιες πολιτικές σε μικρότερη κλίμακα.

Στη συνέντευξη Τύπου τοποθετήθηκε και ο Βαγγέλης Νάνος, μέλος της γραμματείας της παράταξης και του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας που αναφέρθηκε στους τρεις στόχους που έχουν οι συνθήκες που διαμορφώνονται σε οικονομικό επίπεδο.

Ο πρώτος είναι το αίτημα επιστροφής από τους πολίτες στις κυβερνήσεις των χρημάτων που δόθηκαν στους πρώτους στη διάρκεια της πανδημίας, ο δεύτερος είναι η αφαίμαξη των αποταμιεύσεων των πολιτών την ίδια περίοδο και ο τρίτος είναι η ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

«Αυτό που ζούμε είναι μία γιγάντια επιχείρηση αντίστροφης αναδιανομής του πλούτου, από κάτω προς τα πάνω, μέσω της υπερχρέωσης των λαϊκών νοικοκυριών, των μικροεπιχειρήσεων, ακόμη και των κρατών μέσω των δημόσιων εξωτερικών χρεών», ανέφερε ο κ. Νάνος.

Η Αριστερή Παρέμβαση προτείνει την άμεση εθνικοποίηση – κρατικοποίηση των ιδιωτών παρόχων σε μία δημόσια εταιρεία ενέργειας όπως και των εφοδιαστικών αλυσίδων τροφίμων. Ακόμη προτείνει την αύξηση των μισθών σε επίπεδα πάνω από τον πληθωρισμό και την άμεση κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και στου ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ