Αθλητικά

Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ του ΠΑΣ

Off

Δε δείχνει να βιάζεται η διοίκηση του ΠΑΣ και ο Γ. Χριστοβασίλης για να προχωρήσει στη σταδιακή έναρξη του σχεδιασμού για τη συγκρότηση του ρόστερ της νέας χρονιάς, αλλά αυτό συμβαίνει μόνο στο επίπεδο της δημοσιότητας και της επικοινωνίας.

Στο ουσιαστικό σκέλος, ο σχεδιασμός βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σε αυτό το πλαίσιο και οι συζητήσεις καταρχάς για το πρόσωπο του νέου προπονητή της ομάδας και στη συνέχεια για τη συγκρότηση του ρόστερ.

Το θέμα προπονητή θα κλείσει αμέσως μόλις ανακοινωθεί και τυπικά η συμφωνία του Ηρ. Μεταξά με τον Αστέρα Τρίπολης, αφού προηγουμένως η αρκαδική ΠΑΕ καταβάλλει και το ποσό της ρήτρας αποδέσμευσης του έλληνα τεχνικού από τον ΠΑΣ. Όπως γράψαμε και στο χθεσινό φύλλο, αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει για τον νέο προπονητή, ο Θαν. Στάικος, βοηθός του Ηρ. Μεταξά και ένας από τους αφανείς πρωταγωνιστές της εντυπωσιακής πορείας της ομάδας στο πρωτάθλημα. Αυτό άλλωστε το είχε αναγνωρίσει και δημοσίως ο κ. Μεταξάς, με τον κ. Στάικο να έχει ως πλεονέκτημα έναντι πιθανών άλλων υποψηφίων, ότι γνωρίζει το ρόστερ, έχει σχηματίσει πλήρη άποψη για τις θέσεις που η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και φυσικά και για τους παίκτες από την Κ19 που θα προωθηθούν στην επαγγελματική ομάδα.

Πολλές αποχωρήσεις

Ο Μαν. Σάλιακας ήταν ο πρώτος παίκτης της ομάδας που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με άλλη ομάδα και συγκεκριμένα με τη Ζανκτ Πάουλι στη β’ κατηγορία της Γερμανίας. Θα ακολουθήσουν κι άλλοι παίκτες όμως όπως ο Λοντίγκιν, που καλείται να επιλέξει μεταξύ ΑΕΚ και Άρη από την Ελλάδα, αλλά έχει προτάσεις και από το εξωτερικό, ο Πίρσμαν που έχει συμφωνήσει με τον Άρη, αλλά οι «κίτρινοι» δεν είναι σίγουρο, ότι θα μπορέσουν να κάνουν μεταγραφές, και φυσικά ο Χουάν Περέα, που έχει μπει στη βιτρίνα για πώληση.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο ΠΑΣ έχει στα χέρια του ήδη προτάσεις για τον Κολομβιανό επιθετικό, από ομάδες της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας και μάλιστα με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας να είναι μία από τις ενδιαφερόμενες ομάδες να τον αποκτήσουν.

Από τους παίκτες τα συμβόλαια των οποίων λήγουν, υπάρχει πιθανότητα να παραμείνουν οι Ντομίνγκεθ, Γκαρντάφσκι και Στάνκο, αλλά θα πρέπει να ακουστεί και η άποψη του νέου προπονητή, ενώ πιθανότατα παρελθόν θα αποτελέσουν οι Σνάιντερ, Μπρένερ, Οικονομόπουλος και Σιόντης με τον τελευταίο να προσανατολίζεται στο να τερματίσει την καριέρα του.Υπάρχουν όμως και παίκτες που έχουν συμβόλαια σε ισχύ, αλλά δεν αποκλείεται κάποιοι εξ αυτών να αποχωρήσουν με μεταγραφή, αφού ο αρχηγός Γιάννης Κάργας φημολογείται, ότι θα φέρει πρόταση από άλλη ομάδα. Στον Κάργα έχει γίνει πρόταση επέκτασης του συμβολαίου του, όπως και στον Καραχάλιο και αναμένεται η απάντησή τους.

Ο Μορέιρα επίσης που έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, δύσκολα θα παραμείνει, καθώς δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του.

Το «αντίο» του Σάλιακα

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τη Ζανκτ Πάουλι, ο Μαν. Σάλιακας με ανάρτησή του είπε «αντίο» στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και στους φιλάθλους, μετά από δύο υπέροχα χρόνια. «Μετά από 2 χρόνια παρουσίας στην ομάδα του ΠΑΣ και στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων ήρθε η ώρα της αποχώρησης για μία καινούργια πρόκληση στην καριέρα μου. Τα λόγια είναι περιττά για αυτά που ζήσαμε όλοι μαζί σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια και σε αυτή τη μεγάλη ομάδα. Ευχαριστώ για όλα τη διοίκηση του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, τους προπονητές μου κ. Γιαννίκη και κ. Μεταξά που με εμπιστεύτηκαν και με καθοδήγησαν, το υπόλοιπο προπονητικό και ιατρικό team της ομάδας και τους συνεργάτες της που ήταν δίπλα μου σε αυτή την πορεία. Μία ξεχωριστή θέση θα έχει ο κόσμος που μας στήριξε και πάντα στηρίζει τον ιστορικό ΠΑΣ χαρίζοντας μας μαγικές στιγμές σε αυτά που καταφέραμε όλοι μαζί. Σας ευχαριστώ όλους και κάποια στιγμή οι δρόμοι μας μπορεί να ξανασυναντηθούν».

Δεν επικυρώθηκε

η βαθμολογία

Με ψήφους 7 κατά, 5 υπέρ και 2 λευκά δεν ψηφίστηκε η βαθμολογία των play out λόγω της ανοιχτής υπόθεσης του Παναιτωλικού για παράνομο στοιχηματισμό αξιωματούχου.

Επίσης, προέκυψε ένσταση του Απόλλωνα Σμύρνης για αντικανονική συμμετοχή του Μπαράλες του Αστέρα Τρίπολης στο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι που είχε διεξαχθεί στις 15/5.

Οι ΑΕΚ, Απόλλων, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, ΟΦΗ και Λαμία ήταν κατά της επικύρωσης.

Αυτό σημαίνει ότι τα μπαράζ ανάμεσα στη Λαμία και τη Βέροια για μία θέση στη Super League που ήταν προγραμματισμένα για τις 22 και τις 29/5, θα αναβληθούν, αφού η Λαμία, τυπικά δεν έχει κατακτήσει την 13η θέση για να πάρει μέρος σε αυτά.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ