Αθλητικά

Ο Ν.Ο.Ι. ξεχώρισε στη γιορτή της Κωπηλασίας για το 2021

Off

Ξεχώρισε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων και οι αθλητές του στην ετήσια τελετή βράβευσης των κορυφαίων της κωπηλασίας του 2021, αλλά και όσων πρόσφεραν στο άθλημα τη χρονιά που μας πέρασε, η οποία έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Ν.Ο.Ι. παρέλαβε τα κύπελλα του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος για το 2021, ενώ για τις διεθνείς επιτυχίες τους πέρυσι βραβεύθηκαν από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία οι εξής πρωταθλητές του: Ο Θανάσης Παλαιοπάνος (1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων), η Μαρία Κυρίδου (5η Ολυμπιακή θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο), η Κατερίνα Γκόγκου (5η θέση στο Παγκόσμιο Εφήβων / Νεανίδων), οι Σπύρος Γεωργίου και Ανδρέας Καρέτσος (6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων), ο Παύλος Φαϊτάς (6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων), ο Ιάσωνας Εξάρχου (2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Νέων) και οι Χριστίνα Παπαϊωάννου και Νεφέλη Ντάρα (1η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα).

Παραλαμβάνοντας τα κύπελλα του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος η Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Μάρθα Παλαιοπάνου στον σύντομο χαιρετισμό της υπενθύμισε στο ακροατήριο της εκδήλωσης πως ο Ν.Ο.Ι. είναι σχεδόν 70 ετών. Είναι ο Όμιλος, όπως είπε, που  ανέδειξε τους πρώτους, βετεράνους πια, Ολυμπιονίκες της Κωπηλασίας στην Ελλάδα, την δις Ολυμπιονίκη Τόνια Σβάιερ και τον Παναγιώτη Μηλιώτη, οι οποίοι με τις διακρίσεις τους μετέτρεψαν την άγνοια για το άθλημα σε ενδιαφέρον και αγάπη γι’ αυτό. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί και στη χρυσή επιτυχία του Στέφανου Ντούσκου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τονίζοντας πως πρόκειται για πολύ σημαντικό γεγονός.  Κλείνοντας, αφιέρωσε τα κύπελλο στον  πρώην Ομοσπονδιακό Προπονητή Απόστολο Παλαιοπάνο, ο οποίος σε αγαστή συνεργασία με τους προπονητές του Ομίλου Αγγελική Γκρέμου, Φώτη Λιόντο, Θανάση Λιόλιο, Γιάννη Τσίλη και Βασίλη Ευθυμίου έφεραν πέρυσι τον Ν.Ο.Ι. στην πρώτη θέση πανελλαδικά σε μετάλλια και στη βαθμολογία.

Στο Πανευρωπαϊκό Εφήβων

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας για τις κατηγορίες Εφήβων – Νεανίδων θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 21 και 22 Μαΐου στο Βαρέζε της Ιταλίας και στην ελληνική εθνική αποστολή που βρίσκεται ήδη εκεί ο Ν.Ο.Ι. έχει ισχυρή παρουσία με πέντε συνολικά αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι συμμετέχουν σε τέσσερα από τα οκτώ συνολικά πληρώματα της χώρας μας, διεκδικώντας με αξιώσεις διακρίσεις και μετάλλια. Πιο συγκεκριμένα, τα Γιαννιωτόπουλα που θα φορέσουν την ελληνική φανέλα στο Βαρέζε είναι η Κατερίνα Γκόγκου, η οποία θα αγωνιστεί στο Σκιφ Νεανίδων, ο Λεωνίδας Κοπίδης στο Διπλό Σκιφ Εφήβων, οι Βασίλης Κωστούλας και Δημήτρης Κούτρας που απαρτίζουν τη Δίκωπο άνευ Εφήβων, ένα πλήρωμα αμιγώς Ν.Ο.Ι., και η Νεφέλη Ντάρα, η οποία θα λάβει μέρος στο Τετραπλό Σκιφ Νεανίδων.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ