Ήπειρος

Θολό τοπίο για τις προστατευόμενες περιοχές

Off

Όσο μεγάλη είναι η ικανοποίηση της διοίκησης και των στελεχών του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας για την προώθηση δράσεων και που ενισχύουν τις υποδομές του Φορέα, μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, τόσο μεγάλος είναι και ο προβληματισμός για το εάν θα υπάρχει από το 2016 η δυνατότητα για την υλοποίησή τους. 
Το τοπίο για το μέλλον του Φορέα Διαχείρισης και γενικότερα για το καθεστώς που θα διέπει τη λειτουργία των προστατευόμενων περιοχών παραμένει θολό, αφού πέραν της πολιτικής δέσμευσης της απερχόμενης κυβέρνησης, επί της ουσίας σε νομοθετικό και σε οικονομικό επίπεδο δεν έχει προχωρήσει το παραμικρό.
Ο Φορέας της λίμνης Παμβώτιδας είναι από αυτούς που προβλέπεται να καταργηθούν, με τις αρμοδιότητές του να μεταβιβάζονται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, πλην όμως καμία νομοθετική ενέργεια δεν έχει ξεκινήσει προς αυτήν την κατεύθυνση, με τον πρόεδρο του ΔΣ πάντως, Π. Τσουμάνη να χαρακτηρίζει άδικο το ενδεχόμενο υλοποίησης αυτού του σχεδίου.
«Είναι άδικο για έναν Φορέα για τον οποίο δαπανήθηκαν πολλά χρήματα, που έκανε και κάνει τόσο μεγάλο και σημαντικό έργο, που χάθηκαν πολλές εργατοώρες, να σταματήσει το έργο του. Η κάλυψη της μισθοδοσίας και των ανελαστικών δαπανών είναι μείζον θέμα, εφόσον περάσει στον κρατικό προϋπολογισμό, όμως θα πρέπει να αλλάξει και συνολικά το πλαίσιο λειτουργίας των Φορέων και διαχείρισης των περιοχών», τόνισε ο κ. Τσουμάνης.

Προμήθεια αυτοκινήτου 
και ηλεκτρικών ποδηλάτων
Οι δράσεις και η ενίσχυση των υποδομών και μέσων του Φορέα συνεχίζονται και μόλις τη Δευτέρα η Περιφέρεια Ηπείρου ανακοίνωσε, ότι η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό του διαγωνισμού για την προμήθεια πέντε επιβατηγών, ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ένα για τον κάθε Φορέα Διαχείρισης της Ηπείρου. Πριν από λίγες ημέρες είχε δημοσιευτεί η προκήρυξη για τον διαγωνισμό προμήθειας 25 ηλεκτρικών ποδηλάτων, επίσης για τους Πέντε Φορείς της Ηπείρου.
Παράλληλα ο Φορέας Διαχείρισης πραγματοποιεί την ερχόμενη Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου ενημερωτική ημερίδα στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου στο Πέραμα με τίτλο «Αειφόρος Ανάπτυξη και λίμνη Παμβώτιδα». 
Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον 9ο Γύρο λίμνης και οι ομιλητές θα αναφερθούν σε ζητήματα χωροταξικού σχεδιασμού, σύνδεσης της λίμνης με την τοπική οικονομία, βιολογικής γεωργίας, στη σήμανση ποιότητας, στη βιώσιμη ανάπτυξη και τον οικοτουρισμό.   

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου