Πολιτισμός

Η ζωή, το έργο και η προσφορά του Λευτέρη Μαντζίκα

Off

Μία ωδή στη ζωή, το έργο και την ανεκτίμητη προσφορά του Λευτέρη Μαντζίκα ενός φτωχού παιδιού από τη Λιγοψά, που κατάφερε να δημιουργήσει μία αυτοκρατορία στο χώρο της επιχειρηματικότητας στη μεταπολεμική Ελλάδα, με την κορυφαία ελληνική εταιρεία ζυμαρικών ΜISKO, αποτέλεσε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο ΠΚΔΙ, με προσκεκλημένο τον συγγραφέα Κώστα Κρομμύδας.

Ο ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας βρέθηκε στα Γιάννενα για να παρουσιάσει και το νέο του βιβλίο με τίτλο «Δούρειος Ίππος», πλην όμως ήταν αναπόφευκτο, σχεδόν να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στην εκδήλωση, το προηγούμενο βιβλίο του με τίτλο «Ακάκιε…», που αναφέρεται στον Λευτ. Μαντζίκα.

Για το βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα, τη ζωή και το έργο του Λευτ. Μαντζίκα μίλησαν ο Στέφανος Φούσας, Καθηγητής Καρδιολογίας και ο Καθηγητής, πρώην πρύτανης Γεώρ. Καψάλης, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, ο δήμαρχος Πωγωνίου Κων. Καψάλης και ο ομότιμος καθηγητής Καρδιολογίας Ιωάν. Γουδέβενος, που αναφέρθηκαν στο παράδειγμα του Λευτ. Μαντζίκα ενός σύγχρονου Ηπειρώτη ευεργέτη, που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο καταγωγής του.

Αυτό φάνηκε άλλωστε και μέσα από τα θερμά λόγια που περιέγραψε την αγάπη που έτρεφε για τον τόπο του, η εγγονή του, μιλώντας για τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν και σήμερα τα μέλη της οικογένειας, όταν επισκέπτονται τη Λιγοψά, εκεί που ξαναζωντανεύουν οι μνήμες.

Η εκδήλωση επενδύθηκε μουσικά από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατσικά και από τον Σύλλογο Πωγωνήσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου