Ήπειρος

Απόθεμα για το πρόγραμμα έργων

Off

Ένα χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 150.000 ευρώ μπήκε ήδη στα ταμεία του δήμου Ζίτσας σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που είναι «στεγνή» από οικονομικής άποψης για το σύνολο των ΟΤΑ της χώρας.
Η διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης που ολοκληρώθηκε την Κυριακή αποτέλεσε μία καλή ευκαιρία για το δήμο Ζίτσας να ενισχύσει τις οικονομικές του δυνατότητες, βάζοντας στο ταμείο του το παραπάνω ποσό, που καλύπτει ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος του τεχνικού προγράμματος για το επόμενο έτος. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ικανοποίηση που εκφράστηκε και από τους συμμετέχοντες στην εμποροπανήγυρη, αλλά και από τις χιλιάδες των επισκεπτών σε καθημερινή βάση, αποτέλεσε το επιστέγασμα της προσπάθειας όπως τόνισε ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος.
Ωστόσο, με αφορμή τις αντιδράσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο που επέμειναν μέχρι την τελευταία στιγμή να ανασταλεί η διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης ο δήμαρχος Ζίτσας κατέθεσε την πρόταση να αναλάβουν οι ίδιοι οι φορείς τη διοργάνωση της εμποροπανήγυρης και ο δήμος Ζίτσας θα σταθεί στο πλευρό τους.
«Παλαιότερα ο Εμπορικός Σύλλογος ήταν συνδιοργανωτής στο παζάρι στο δήμο Ιωαννιτών, στο οποίο συμμετείχαν και πολλοί έμποροι με τα δικά τους προϊόντα. Είμαστε ανοιχτοί και μπορούμε να συζητήσουμε και σε αυτή τη βάση, να αναλάβουν οι ίδιοι αν το επιθυμούν τη διοργάνωση, για να μην έρχονται ξένοι σύλλογοι και ομοσπονδίες μικροπωλητών από όλη την Ελλάδα και φεύγουν χρήματα από την πόλη μας», ανέφερε ο κ. Πλιάκος.

Ολοκληρώνεται 
η 13η επαρχιακή οδός
Διέξοδο στο μεταξύ προς την Εγνατία οδό και στον κόμβο της Τύριας αποκτούν τα Γραμμενοχώρια και η ευρύτερη περιοχή με την ολοκλήρωση της κατασκευής της 13ης επαρχιακής οδού, που βρίσκεται στο τελευταίο της στάδιο. Παράλληλα όμως εκτός από το συγκεκριμένο έργο που εκτελείται μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου, ο δήμος Ζίτσας έχει στρέψει την προσοχή του στην υλοποίηση δύο σημαντικών συγχρηματοδοτούμενων έργων, που είναι το αποχετευτικό της Ελεούσας και η διαμόρφωση της πλατείας δημαρχείου, έργο που ήδη έχει ξεκινήσει με τις πρόδρομες εργασίες να εκτελούνται καθημερινά (φωτογραφία).
«Αυτό που ευχόμαστε, είναι να τελειώσουν οι εκλογές και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα το επόμενο διάστημα. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων και ελπίζουμε τα συγχρηματοδοτούμενα έργα να τελειώσουν στην ώρα τους και να μη χρειαστεί να επιστραφούν χρήματα ή να ματαιωθούν έργα εξαιτίας της καθυστέρησης των τελευταίων μηνών», τόνισε ο κ. Πλιάκος.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ