Επικαιρότητα

Ενημέρωση και εκπαίδευση στις δομές του ΟΚΠΑΠΑ

Off

Πράξη με συγκεκριμένα προγράμματα θα γίνει η συνεργασία του ΟΚΠΑΠΑ με τη «Σχεδία».

Την Τετάρτη έγινε συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρη Πάνου Δημήτριο, τον αντιπρόεδρο Ιωάννη  Τσίμαρη και την πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Σοφία Μαρκούλα καθώς και του επιστημονικού υπευθύνου του Κέντρου Βασίλη Κούτρα.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν προτάσεις «Σχεδίςα» για συνεργασία και παρεμβάσεις σε δομές του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.

Συμφωνήθηκε να υπάρξουν οργανωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στους Βρεφονηπιοκόμους των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών με στόχο την βελτίωση των γνώσεων και την ευαισθητοποίηση τους στην υιοθέτηση πρακτικών για την απόκτηση δεξιοτήτων (ατομικών-κοινωνικών) των παιδιών, «γνωρίζοντας μέσα από πολλές έρευνες ότι η έγκαιρη παρέμβαση στα βρέφη και στα νήπια είναι σημαντική για την διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και μπορεί να αποτρέψει πολλές προβληματικές συμπεριφορές στην μετέπειτα ζωή τους», όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η πρώτη δράση θα αφορά ένα διαδικτυακό τρίωρο σεμινάριο και θα ακολουθήσουν και βιωματικά σεμινάρια. Επίσης θα οργανωθούν ομάδες γονέων παιδιών που φοιτούν στους Σταθμούς καθώς και ομάδες παππούδων- γιαγιάδων που είναι μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου. Οι ομάδες αυτές έχουν ως στόχο τη βελτίωση της επικοινωνίας με τα παιδιά και τα εγγόνια και την βελτίωση του κλίματος των ενδοοικογενειακών σχέσεων.

Τέλος θα υπάρξει συνεργασία και με το Υπνωτήριο Αστέγων με στόχο την κινητοποίηση και την κοινωνική επανένταξη των ωφελουμένων σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό της δομής.

Το Δ.Σ. του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. «εκφράζει την ικανοποίηση του και τις ευχαριστίες του για τις συγκεκριμένες προτάσεις- δράσεις στο Δ.Σ. του Κ.Π. «Σχεδία» και πιστεύει ότι πραγματικά θα προσφέρουν σημαντική βοήθεια», όπως καταλήγει.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ