Επικαιρότητα

ΟΚΠΑΠΑ Εκπαιδευτικές επισκέψεις από τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Off

Οι μικροί μαθητές του 8ου Βρεφονηπιακού Σταθμού επισκέφτηκαν το Μουσείο Παπαγιάννη στο Ελληνικό και τα νήπια είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα αξιόλογα έργα του δημιουργού και να παρατηρήσουν ότι τα περίτεχνα αυτά έργα είναι συνδυασμένα και στολισμένα με ανακυκλώσιμα υλικά συνδυάζοντας έτσι και το project που είχαν πραγματοποιήσει στον Σταθμό τους με θέμα: «Ανακύκλωση- Αγαπώ την φύση».

Έπειτα περιπάτησαν στο πευκόδασος του χωριού Λάζαινα κατασκευάζοντας και τοποθετώντας ταΐστρες για τα πουλιά. Ήταν μια επίσκεψη που στόχο είχε να παρατηρήσουν οι μαθητές έργα που μιλούν για τον τόπο μας και την ιστορία μας αλλά και να αφουγκραστούν την φύση.

Παράλληλα ο 6ος Βρεφονηπιακός Σταθμός πραγματοποίησε εκπαιδευτική δράση και τα παιδιά φύτεψαν λουλούδια στον αύλειο χώρο του Σταθμού.

Παράλληλα  πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο πευκόδασος και στο πάρκο αναψυχής στα Λάζαινα καθώς και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πραμάντων παρακολουθώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Σχολείο του Δάσους και η εκπαίδευση του Μικρού Δέντρου».

Σκοπός του προγράμματος ήταν οι μικροί μαθητές να συνειδητοποιήσουν την σπουδαιότητα του δάσους για τον άνθρωπο, να περιγράψουν ποιες είναι οι ανθρώπινες παρεμβάσεις, ποιοι κίνδυνοι απειλούν την ισορροπία του καθώς και τι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι για την προστασία του.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ