Επικαιρότητα

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Ο νόμος-πλαίσιο Κεραμέως μετατρέπει τα πανεπιστήμια

Off

Η Μερόπη Τζούφη, καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» του Βουλή TV, η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε πως η αποτυχία της κυβέρνησης να δώσει λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας επαναφέρει το αφήγημα του «νόμου και της τάξης».

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το ΑΠΘ έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης με ευθύνη της κυβέρνησης και των πρυτανικών αρχών, ενώ οι χειρισμοί της αστυνομίας δυναμιτίζουν καθημερινά την πανεπιστημιακή ειρήνη.

Η βουλευτής επεσήμανε πως η ελληνική Δεξιά κατασυκοφαντεί και απαξιώνει το δημόσιο πανεπιστήμιο διαχρονικά. Συντηρεί το καθεστώς υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, ενώ ο νόμος-πλαίσιο Κεραμέως που τέθηκε σε διαβούλευση, επιχειρεί να μετασχηματίσει το δημοκρατικό πανεπιστήμιο της γνώσης και της κοινωνικής κινητικότητας σε πανεπιστήμιο-επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτό, η πανεπιστημιακή αστυνομία θα εγκατασταθεί εντός των ΑΕΙ για να καταπνίξει κάθε διαφορετική άποψη και κάθε διεκδίκηση.

Σύμφωνα με τη βουλευτή Ιωαννίνων, οι διατάξεις για το διορισμό μάνατζερ, τον υποβιβασμό των πρυτανικών αρχών και την επιλογή τους από εξωθεσμικούς παράγοντες, όπως και την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων, συνηγορούν στην καταπάτηση του αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ. Παράλληλα, φιλοδοξούν να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο αδιαφάνειας, πελατειακών σχέσεων, αυταρχισμού και περιορισμού της δημοκρατικής λειτουργίας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ