Τελευταία Νέα

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 12:31
Τελευταία Ενημέρωση: 02 Ιουνίου 2022
Πολιτισμός

Οι διαπραγματεύσεις για τη συνοριακή γραμμή στην Πρέβεζα

Off

Το Ίδρυμα «Ακτία Νικόπολις» της Πρέβεζας διοργανώνει παρουσίαση του βιβλίου του ιστορικού Κώστα Μ. Σταματόπουλου με τίτλο «Οι επιστολές του Πάνου Θ. Κολοκοτρώνη προς τον Ανδρέα Καλίνσκη. (Πρέβεζα, Ιανουάριος – Μάρτιος 1879)», που εξέδωσε το Ίδρυμα.

Οι επιστολές του νεότερου γιου του γέρου του Μωριά προς τον Ανδρέα Καλίνσκη, γραμματέα του βασιλιά Γεωργίου Α΄, αναφέρονται στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδος και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που έγιναν στην Πρέβεζα και αφορούσαν στον προσδιορισμό της οροθετικής γραμμής της Ελλάδος.

Με πλούσιο σχολιασμό και ανάλυση των βασικότερων σημείων της αλληλογραφίας, ο συγγραφέας, Κώστας Μ. Σταματόπουλος, επιχειρεί να την εντάξει στο ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο των διαπραγματεύσεων και συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν στην Πρέβεζα, στις αρχές του 1879, μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ελλάδος – μέλος της οποίας ήταν ο Πάνος Θ. Κολοκοτρώνης– και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αφορούσαν στον προσδιορισμό της οροθετικής γραμμής της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Το βιβλίο του Κ. Σταματόπουλου θα παρουσιάσουν οι καθηγητές της Νεότερης & Σύγχρονης Ιστορίας Ιάκωβος Μιχαηλίδης (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης) και Θανάσης Χρήστου (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου).

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου, 4 Ιουνίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας, στις 20:30.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ