Πολιτισμός

Έκθεση φωτογραφίας του Μίλτου Σγουρίδη «Ψίθυροι…»

Off

Το Ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή » παρουσιάζει τον Ιούνιο την έκθεση φωτογραφίας του Μίλτου Σγουρίδη «Ψίθυροι…». Ο Μίλτος Σγουρίδης γεννήθηκε στους Αντιφιλίππους Καβάλας και από το 2001 ζει μόνιμα στα Ιωάννινα. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάσκει επί σειρά ετών στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Γυμνάσιο-Λύκειο Ιωαννίνων.

Ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία ήδη από την εφηβική ηλικία, οπότε και κέντρισαν για πρώτη φορά το ενδιαφέρον του θέματα που εστίαζαν στη φύση και την παράδοση της μακεδονικής κωμόπολης.

Στο κάλεσμα αναφέρεται: Στις πολύβουες πόλεις του σήμερα ο πολίτης κατακλύζεται από πληροφορίες. Εικόνες, μηνύματα, αλληλεπιδράσεις και ήχοι διατρανώνουν την παρουσία τους και είτε μας ελκύουν ασύνειδα,

χάρη στην αισθητηριακή έντασή τους, είτε εν τέλει μας απευαισθητοποιούν, λόγω του πλήθους και της επιθετικής τους προσέγγισης. Τι θα γινόταν, όμως, αν στεκόμασταν για λίγο και εστιάζαμε την προσοχή μας όχι σε αυτά που «φωνάζουν» την παρουσία τους μέσα στην πόλη, αλλά σε αυτά που ψιθυρίζουν την ύπαρξή τους σε αυτά που με τη διακριτική κομψότητά τους μαγνητίζουν μόνο τον προσεκτικό διαβάτη, αλλά αφήνουν ανεπηρέαστο τον βιαστικό… Διάρκεια έκθεσης: 01.06.2022 – 29.06 (Σούτσου 26, τηλέφωνο: 2651036517). Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 πμ έως 14.00. Κάθε Τετάρτη απόγευμα: 6.00 μμ έως 9.00 μμ.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ