Επικαιρότητα

Πρωτοποριακή επέμβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Off

Μία πρωτοποριακή εγχείρηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε από την Αγγειοχειρουργική Μονάδα της Χειρουργικής Kλινικής (Διευθυντής ο Καθηγητής Μ. Μήτσης), χειρουργική αποκατάσταση Θωρακοκοιλιακού Ανευρύσματος Τύπου ΙΙ.

Τέτοιου είδους ανευρύσματα λόγω της μεγάλης έκτασης τους εντός της αορτής,  χειρουργούνται σε δύο στάδια και συνδέονται με υψηλά ποσοστά θνητότητας και θνησιμότητας. Επικεφαλής της πολύπλοκης αυτής επέμβασης και στα δύο στάδια, ήταν ο ΕΒ΄ Αγγειοχειρουργικής, Δρ. Γ. Καραολάνης με την υπόλοιπη Αγγειοχειρουργική ομάδα, καθώς και τον ΕΑ΄ Καρδιολογίας, Δρ. Δ. Νίκα. Στην πολύωρη και απαιτητική αυτή επέμβαση καταλυτικό ρόλο είχε η Αναισθησιολογική ομάδα του Νοσοκομείου με επικεφαλής τον Αν. Καθηγητή Δρ. Π. Τζίμα καθώς και την ΕΑ΄ Αναισθησιολογίας Κ. Παντελαίου.  Σπουδαίο ρόλο είχε για  ακόμα μία φορά το έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό του Χειρουργείου και της Χειρουργικής Κλινικής.  Όπως σημειώνει η διοίκηση, επεμβάσεις τέτοιου τύπου δεν απαιτούν μόνο εξειδικευμένες γνώσεις από πλευράς ιατρών, αλλά και τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό τον οποίο το ΠΓΝΙ προσφέρει στους ιατρούς αλλά και εξελίσσει λόγω των αναγκών που δημιουργούνται. Ο συνδυασμός των παραπάνω, έθεσε τις βάσεις για την πραγματοποίηση τέτοιων επεμβάσεων στο νοσοκομείο μας, επεμβάσεις που πραγματοποιούνται σε ελάχιστα εξειδικευμένα κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου συγχαίρει τους εμπλεκόμενους ιατρούς και νοσηλευτές για την πρωτοπόρα επέμβαση και άριστη διαχείριση του ασθενή.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου