Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 03:56
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Ιουνίου 2022
Επικαιρότητα

Ανάρτηση Κτηματολογίου σε 28 Κοινότητες των Ιωαννίνων

Off

Τις προθεσμίες ανάρτησης  του Κτηματολογίου σε 28 Κοινότητες των Ιωαννίνων, πολλές εκ των οποίων στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, δημοσιοποίησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

Η Ανάρτηση των Προσωρινών Κτηματολογικών Πινάκων και Διαγραμμάτων ξεκινά στις 14 Ιουνίου για ακίνητα που βρίσκονται σε 28 προκαποδιστριακές Κοινότητες του νομού Ιωαννίνων:

● Αγίου Ιωάννου ● Άνω Λαψίστης ● Ασφάκας ● Βουνοπλαγιάς ● Ελεούσης ● Ζωοδόχου ● Καρυών ● Κάτω Λαψίστης ● Μεγάλου Γαρδικίου ● Πετσαλίου, Ροδοτοπίου ● Αμπελείας ● Αμφιθέας ● Βασιλικής ● Καστρίτσης ● Κουτσελίου ● Κρανούλας ● Κρύας ●  Λογγάδων ●  Μαρμάρων ● Μπάφρας ● Μπιζανίου ● Νεοκαισαρείας ●  Νεοχωροπούλου ● Νήσου Ιωαννίνων ● Πεδινής ● Περάματος ● Περιβλέπτου.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Η ανάρτηση του Κτηματολογίου σε μεγάλο μέρος του νομού Ιωαννίνων, ήταν κάτι που ανέμεναν εδώ και καιρό οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Θα επιλύσει σημαντικά ζητήματα που αφορούν στις περιουσίες των πολιτών και θα ξεμπλοκάρει μεταβιβάσεις και επενδύσεις».

Οι προθεσμίες

Σύμφωνα με την απόφαση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου «Ελληνικό Κτηματολόγιο» τα Προσωρινά Κτηματολογικά Διαγράμματα και οι Προσωρινοί Κτηματολογικοί Πίνακες θα αναρτηθούν στα Γραφεία Κτηματογράφησης και θα παραμείνουν αναρτημένα επί δύο μήνες.

Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα οι ιδιοκτήτες των ακινήτων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων κατά των στοιχείων της Ανάρτησης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.

● Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι την 18η Ιανουαρίου 2023. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις.

Για κατοίκους εξωτερικού και το Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι τέσσερις μήνες.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου