Επικαιρότητα

Αντιδράσεις για τις μεταβολές στο έργο σύνδεσης Ιόνια-Πρέβεζα

Off

Αντιδράσεις προκαλούν οι ανακοινώσεις της Περιφέρειας την Πέμπτη για το έργο σύνδεσης της Ιόνιας με την Πρέβεζα και το ότι «η Περιφέρεια Ηπείρου παρέλαβε από το Υπουργείο Υποδομών και  Μεταφορών τη μελέτη της εθνικής οδού από κόμβο Καμπής της Ιόνιας οδού μέχρι κόμβου Ζέφυρο Π.Ε. Πρέβεζας, προκειμένου να την προσαρμόσει στα  τωρινά δεδομένα και να την «ωριμάσει» ώστε στη συνέχεια να την εντάξει σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα».

Ο Κώστας Μπάρκας αναφέρει ότι «η σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό αλλάζει απλώς αναθέτη». Όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η αλληλοανάθεση μεταξύ υπουργείου υποδομών και Περιφέρειας Ηπείρου, συνεχίζεται. Είναι ένα έργο που παρακολουθούμε αδιάκοπα τα τελευταία τρία χρόνια, με θύμα αυτή τη φορά τη σύνδεση της Ιόνιας οδού με την Πρέβεζα και το τμήμα μεταξύ Καμπής και Ζέφυρου.

Κάθε χρόνο τέτοιο καιρό είχαμε την ανακοίνωση της παράτασης της μελέτης του έργου, φέτος για πρώτη φορά η ανάθεση της μελέτης και της κατασκευής άλλαξε χέρια, αμέσως μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξανδρο Καχριμάνη. Είναι άλλωστε η μόνη είδηση που ανακοινώθηκε.

Ελπίζουμε να μην έχει την τύχη του επίσης πολύπαθου οδικού άξονα Ιωαννίνων –Κακαβιάς, που αφού ανατέθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου, επέστρεψε «κουτσουρεμένος» και αβέβαιος στο Υπουργείο Υποδομών.

Για το αποτέλεσμα των  μέχρι τώρα μελετών και το πόσα εκατομμύρια ευρώ κόστισαν στον ελληνικό λαό, πιστεύουμε ότι επιτέλους ήρθε η ώρα να το πληροφορηθούμε.

Επιπλέον πρέπει να πληροφορηθούμε το σχέδιο της Περιφέρειας Ηπείρου –αν διαθέτει- για τη χρηματοδότηση και το χρόνο εκτέλεσης του έργου».   

Από τη μεριά τους η περιφερειακή παράταξη Ορίζοντες Ηπείρου με επικεφαλής τον Σπύρο Ριζόπουλο, σημειώνει:

«Η εξέλιξη αυτή θυμίζει ακριβώς την πλήρη αποτυχία του στο θέμα του οδικού άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά. Φαίνεται ότι ο κ. Καχριμάνης είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως και σε ό,τι έχει να κάνει με τα έργα υποδομών – μεταφορών στην Ήπειρο».

«Με λίγα λόγια, Ιωάννινα – Κακαβιά και Καμπή Ιόνιας οδού μέχρι κόμβο Ζέφυρο της Πρέβεζας οδεύουν σε παράλληλους δρόμους με τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου