Τελευταία Νέα

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 12:50
Τελευταία Ενημέρωση: 09 Ιουνίου 2022
Επικαιρότητα

Απαντήσεις σε μικρά και μεγάλα θέματα της πόλης

Off

Μία σειρά από θέματα της επικαιρότητας, μικρά και μεγάλα, που απασχολούν τους κατοίκους σε διάφορες περιοχές του Δήμου απασχόλησαν και το δημοτικό συμβούλιο στην την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση την Τετάρτη, κυρίως μετά από ερωτήματα που τέθηκαν από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Στα θέματα αυτά απάντησαν ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κι έναν απολογισμό των απαντήσεων έκανε χτεσινή ανακοίνωση του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ αναφερόμενος στην κοπή χόρτων σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη οι εργασίες τόσο από τις ιδιωτικές εργολαβίες όσο και από την πολιτική προστασία. Οι εκτάσεις είναι τεράστιες, ήδη στο μεγαλύτερο τμήμα του δήμου οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και αντιμετωπίζονται τα τελευταία προβλήματα, σημείωσε.

Το Κλειστό Ξιφασκίας

Για το Κλειστό της ξιφασκίας, μετά και από ερωτήματα που έθεσε ο Θωμάς Μπέγκας (βλ. χτεσινή «Ε») ανέφερε ότι τα στοιχεία για τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί και το κόστος θα πρέπει να τα ζητήσει από την Περιφέρεια.  «Δεν μπορώ να πάρω εγώ τα τιμολόγια από τον Περιφερειάρχη και να τα φέρω στο δημοτικό συμβούλιο. Εμάς μας ενδιαφέρει να γίνει ένα κλειστό γυμναστήριο το οποίο έχει ανάγκη ο τόπος. Η Περιφέρεια επέλεξε τον τρόπο αξιοποίησης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Έχει γίνει η παραχώρηση του χώρου, υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, επιτρέπεται η χρήση στο αγρόκτημα και η τελική μελέτη θα γίνει από την Αρχιτεκτονική Σχολή» τόνισε ο Δήμαρχος.Για το έργο των led ανέφερε ότι υπάρχει ανάδοχος και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας από το Ελεγκτικό το έργο θα μπορέσει να ξεκινήσει.

Τέλος ανέφερε ότι ο Δήμος δεν έχει υπογράψει καμία σύμβαση για τη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης. «Πώς θα ήταν δυνατό να υπογράψω κάτι τέτοιο όταν η υπηρεσία καθαριότητας δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό και ήδη χρησιμοποιούμε ιδιώτη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μνημείο Ευεργετών

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας στην τοποθέτησή του σημείωσε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το μνημείο των Ηπειρωτών ευεργετών και της έκδοσης του οδοιπορικού των Ζωσιμαδών. «Είναι ένα χρέος του δήμου μας που πρέπει να το ολοκληρώσουμε» σημείωσε ο κ. Γκόντας.

Το νερό

Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» και πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας απάντησε σε σειρά θεμάτων που τέθηκαν για την επιχείρηση και την διαχείριση του νερού.

Τόνισε ότι οι ποσότητες νερού δεν είναι ανεξάντλητες και ειδικά μετά από διαστήματα ανομβρίας και υψηλών θερμοκρασιών παρουσιάζονται προβλήματα.

Η ΔΕΥΑΙ από την πλευρά της προχωρά σε σειρά παρεμβάσεων τόσο στις γεωτρήσεις της Αγίας Μαρίνας όσο και στην Κρύα, όμως η διάνοιξη νέων γεωτρήσεων είναι μία επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία.

«Οι διακοπές νερού δεν είναι περισσότερες από το παρελθόν» σημείωσε ο κ. Μπαρτζώκας, ο οποίος αναγνώρισε το πρόβλημα στα υψηλά σημεία του Κατσικά ενώ σχετικά με το έργο που έγινε στα Μάρμαρα διευκρίνισε ότι έλυσε το πρόβλημα του οικισμού. Έγινε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Για το ίδιο θέμα ο Δήμαρχος ανέφερε ότι το έργο απαντά στην ανάγκη που υπήρχε σε δεκάδες σπίτια και δρομολογήθηκε μετά από αυτοψία που έγινε στην περιοχή παρουσία και του ιδίου.

«Δώσαμε νερό σε 150 κατοίκους των Μαρμάρων, αλλά ειπώθηκε ότι δώσαμε νερό σε ψηφοφόρους μας. Είναι μία ακόμη θλιβερή συκοφαντία. Ματαιοπονείτε και θα το καταλάβετε πολύ σύντομα» είπε ο Δήμαρχος.

Ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς αναφέρθηκε στη συνεχή προσπάθεια που γίνεται από την υπηρεσία πρασίνου για την κοπή των χόρτων. Αναφορά έκανε και στις παιδικές χαρές καθώς σημειώνονται συνεχείς βανδαλισμοί με χαρακτηριστικό παράδειγμα να αποτελεί η παιδική χαρά του Κουραμπά που επισκευάστηκε τρεις φορές και άλλες τόσες βανδαλίστηκε. «Είναι ένας τομέας πολύ δύσκολος. Διορθώνουμε και επισκευάζουμε τις παιδικές χαρές και υποχρεωνόμαστε να επιστρέφουμε πάλι πίσω», τόνισε ο κ. Παππάς.

Ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Πήχας αναφέρθηκε στα θέματα της Πολεοδομίας σημειώνοντας ότι η Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών εξυπηρετεί σχεδόν ολόκληρο το Νομό. Το προσωπικό έχει μειωθεί και οι ανάγκες είναι πράγματι μεγάλες. «Ζητήσαμε τη συνδρομή των υπόλοιπων δήμων του νομού, ενώ συζητήσαμε το θέμα στην ΠΕΔ και ζητάμε προσωπικό από το Υπουργείο. Αναμένουμε την απάντηση», είπε.

Ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος για τον συμμετοχικό προϋπολογισμό, ανέφερε ότι από την παρούσα δημοτική αρχή εκτελέστηκαν τα έργα που είχε εντάξει η προηγούμενη το 2017 και το 2018.

Για τα έργα που γίνονται στο σχολείο του Κουτσελιού ανέφερε ότι τα διαδικαστικά θέματα που είχαν ανακύψει με την διαχείριση του Leader και την εκταμίευση της χρηματοδότησης ήταν αυτά που οδήγησαν στην διακοπή των εργασιών. Η δέσμευση από τον ΟΠΕΚΠΕ είναι ότι αυτά θα ξεπεραστούν εντός των επομένων ημερών.

Τέλος έκανε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη νέα εργολαβία για διαγραμμίσεις στην πόλη.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λώλης, υπεύθυνος για τη Δημοτική Ενότητα Περάματος, διευκρίνισε ότι έχουν καθαριστεί όλα τα γήπεδα της περιοχής και έκανε γνωστό ότι προχωρά η προμήθεια νέου χορτοκοπτικού.

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ