Τελευταία Νέα

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 12:20
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιουνίου 2022
Επικαιρότητα

Αντίθετοι στη λειτουργία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Off

Την αντίθεσή τους στην έναρξη λειτουργίας του θεσμού της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, που έκανε πρεμιέρα χθες, στα Πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, εξέφρασαν φοιτητές, εκπρόσωποι Φοιτητικών Συλλόγων και όχι μόνο, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, το πρωί της Παρασκευής, δεκάδες φοιτητές πραγματοποίησαν δράσεις και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας με διανομή ενημερωτικού υλικού σε φοιτητές και πολίτες που κινούνταν με τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ από και προς την πανεπιστημιούπολη.

Όπως ανέφερε ο Δημ. Κελεσίδης, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημ. Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, οι φοιτητές δεν πρόκειται να επιτρέψουν και να δεχθούν την παρουσία της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, θεωρώντας, ότι αποτελεί έναν ακόμη μοχλό πίεσης για την εφαρμογή αντιεκπαιδευτικών πολιτικών των κυβερνήσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Η καταστολή πηγαίνει χέρι – χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων. Ο νέος Νόμος πλαίσιο  θα πρέπει να επιστραφεί ως απαράδεκτος. Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία έρχεται να διασφαλίσει, ότι ο νόμος αυτός θα γίνει πράξη», ανέφερε για να προσθέσει, ότι οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα με μεγαλύτερη ένταση και συχνότητα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ