Επικαιρότητα

Επιστρέφει για 8η χρονιά, αλλά από το Καστελόριζο

Off

Από την ακριτική Ήπειρο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο ακριτικό Καστελλόριζο και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, θα ταξιδέψει το Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο που υλοποιείται για 8η χρονιά.

Το Θερινό Πανεπιστήμιο θα υλοποιηθεί το διάστημα 10-15 Ιουλίου στο ακριτικό νησί  και φέρει φέτος τον τίτλο: «Ακριτικοί τόποι, γλώσσα και πολιτισμός».

Η διοργάνωση του Θερινού Πανεπιστημίου ανήκει στο Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, Μέσων Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με τη συνεργασία και αρωγή ελληνικών και ξένων φορέων και ιδρυμάτων.

Επιστημονικώς υπεύθυνη της δράσης είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, που σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην αίθουσα της Συγκλήτου αναφέρθηκε στο μείζον πρόγραμμα του Θερινού Πανεπιστημίου, όπως όμως και στις παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις, που έχουν προγραμματιστεί.

Το πρόγραμμα, εκτός από τα εντατικά σεμιναριακά μαθήματα προβλέπονται διαλέξεις και εργαστήρια, και επίσης κατάθεση  στεφάνου ελιάς στον τάφο της Κυράς της Ρω, Δέσποινας Αχλαδιώτη στη βραχονησίδα της Ρω, αφηγήσεις για το Καστελλόριζο από τους γέροντες και τις γερόντισσες του νησιού, συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, αφιέρωμα στα ακριτικά μέσα ενημέρωσης, τιμητικό αφιέρωμα στους Έλληνες πιλότους, συναντήσεις με τους ψαράδες του νησιού, αλλά και γνωριμία με τη γαστρονομική παράδοση, επίσκεψη στο Μουσείο Γρίφων και στα σημεία όπου γυρίστηκε η ιταλική κινηματογραφική ταινίας Mediterraneo κ.λπ.

Οι αντιπρυτάνεις Μηνάς Πασχόπουλος και Στ. Νικολόπουλος αντίστοιχα, όπως επίσης η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής Τζένη Παγγέ και η πρόεδρος του Τμήματος Νηπιαγωγών Αικατερίνη Πλακίτση, στάθηκαν στα πολλαπλά οφέλη και στο αποτύπωμα που έχουν αφήσει τα επτά προηγούμενα Θερινά Πανεπιστήμια, προβλέποντας και τη βέβαιη φετινή του επιτυχία.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου