Ήπειρος

Με συνέχεια από την προηγούμενη κυβέρνηση

Off

Χωρίς έντονο ηπειρωτικό χρώμα, ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης η σύνθεση της νέας κυβέρνησης με την Όλγα Γεροβασίλη να είναι η μοναδική βουλευτής από την Ήπειρο με υπουργικό χαρτοφυλάκιο στα χέρια της, παραμένοντας στη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου. 
Η ανακοίνωση των μελών της κυβέρνησης βέβαια απέδειξε, ότι ο Αλ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του σε αυτή τη φάση δεν ήθελαν να μοιράσουν την τράπουλα προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά ουσιαστικά να αναδιανείμουν ρόλους και αρμοδιότητες σε πρόσωπα που είχαν την ευθύνη και στην προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης.
Σε τοπικό επίπεδο, η μη υπουργοποίηση κάποιου άλλου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ένα θέμα, που μπορεί να απασχολήσει την τοπική επικαιρότητα. 
Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με την παραμονή στη θέση του, του αναπλ. υπουργού αρμόδιου για θέματα Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη, τη στιγμή που πολλά μέτωπα αρμοδιοτήτων του το προηγούμενο διάστημα, είτε παραμένουν ανοιχτά είτε επιχειρήθηκε να κλείσουν την περίοδο της υπηρεσιακής κυβέρνησης, όπως η διαδικασία για τη Μονάδα επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων. Το άκουσμα της παραμονής του κ. Τσιρώνη στη θέση του είναι βέβαιο, ότι δε σκόρπισε και χαμόγελα ενθουσιασμού σε τοπικό επίπεδο, τόσο στην Περιφέρεια Ηπείρου, όσο όμως και στους Φορείς Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών, με την πολική ηγεσία του υπουργείου και τον κ. Τσιρώνη να έχουν εκτεθεί πολλαπλά στο διάστημα της θητείας τους καθώς δεν κατάφεραν να κάνουν το παραμικρό για να ξεκαθαρίσει το θέμα της λειτουργίας ή μη των Φορέων Διαχείρισης και του τρόπου με τον οποίο αυτό θα γίνει από την 1η Ιανουαρίου του 2016…

Η ορκωμοσία
Η ορκωμοσία των μελών της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.
Δώδεκα μέλη της κυβέρνησης έδωσαν θρησκευτικό όρκο, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του κυβερνητικού σχήματος ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο. 
Πρώτοι ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο οι Πάνος Καμμένος, Π. Κουρουμπλής, Τρ. Αλεξιάδης, Έλενα Κουντουρά, Τέρενς Κουίκ, Γ. Αμανατίδης, Θ. Τζάκρη, Μάρκος Μπόλαρης, Δημ. Καμμένος, Χρ. Σπίρτζης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και Δημ. Παπαγγελόπουλος. Τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο.
Δύο μέλη της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας δεν ορκίστηκαν χθες, ο μεν κ. Μουζάλας διότι βρίσκεται στις Βρυξέλλες, ο δε κ. Μάρδας διότι εκκρεμεί η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση της θέσης του υφυπουργού Εξωτερικών.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου