Πολιτισμός

Με επίκεντρο τα Γιάννενα, η επόμενη τηλεοπτική μεταφορά του συγγραφέα του «Σασμού»;

Off

Στα Χανιά του 1920 μας ταξιδεύει το νέο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, με τίτλο «Κατά Ιωάννη», που παρουσιάστηκε το Σάββατο στο βιβλιοπωλείο «Μάντζιος» στον Κατσικά.

Στα Χανιά, όπου ο συντηρητής έργων τέχνης ανακαλύπτει μια αριστουργηματική και συνάμα “βλάσφημη” εικόνα, που κανείς δεν θα περίμενε να βρίσκεται σ’ ένα μοναστήρι. Στην αναζήτηση του δημιουργού της, πέφτει πάνω σε μία απίθανη ιστορία, αυτή του νεαρού Ιωάννη, που έχοντας να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα την αναπηρία του και την τιμωρητική συμπεριφορά της μητέρας του, καταφέρνει να δημιουργήσει μοναδικά έργα τέχνης.

Ο Σπύρος Πετρουλάκης, συγγραφέας μεγάλων επιτυχιών, μεταξύ άλλων και του «Σασμού», που πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική οθόνη μίλησε λίγες ώρες πριν την παρουσίαση του βιβλίου για το περιεχόμενό του, αλλά και για τη μεγάλη του αγάπη για τα Ιωάννινα.

Αναφορικά με τον «Σασμό» και την επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς, ο συγγραφέας αποκάλυψε, ότι άλλα δύο του βιβλία, έχουν ήδη επιλεγεί από τον ίδιο παραγωγό, για να μεταφερθούν κάποια στιγμή στην τηλεοπτική οθόνη.

Μάλιστα είπε, πως και τα δύο βιβλία του έχουν αναφορές ή εκτυλίσσονται με επίκεντρο τα Ιωάννινα και είναι αυτονόητο, ότι σε περίπτωση που ένα από αυτά ή και τα δύο κάποια στιγμή μεταφερθούν στην οθόνη, τα γυρίσματα θα γίνουν στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Απάντησε τέλος και σε ερώτηση σχετικά με το πώς αισθάνεται ένας συγγραφέας που βλέπει τα βιβλία του, να έχουν ζήτηση για να μεταφερθούν στην τηλεόραση ως σίριαλ, και αν αυτό μπορεί να καθορίσει την πίσω πλευρά της σκέψης του, λέγοντας πως συνεχίζει να γράφει, όπως έγραφε και πριν ο «Σασμός» περάσει στην τηλεοπτική οθόνη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ