Τελευταία Νέα

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 02:17
Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιουνίου 2022
Εκδηλώσεις

Πρώτο Οδοιπορικό Υγείας χωρίς τον Αντ. Φούσα

Off

Ξεχωριστός καμβάς συναισθημάτων στην πρώτη ημερίδα του Οδοιπορικού Υγείας και Αλληλεγγύης, χωρίς τον εμπνευστή του, π. Υπουργό κ. Αντώνη Φούσα, με έκδηλη τη συγκινησιακή φόρτιση αλλά και τις αναφορές στο έργο-παρακαταθήκη που άφησε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο χωριό του, στο Δήμο Πωγωνίου, στο Νομό, στην Ήπειρο, στη χώρα.

Έμπρακτη αναγνώριση η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοινωθείσα από τον Πρόεδρό του κ. Χρήστο Γκόγκο, να ονομαστεί η Κεντρική Πλατεία Ρεπετίστας σε «Πλατεία Αντωνίου Γρ. Φούσα».

Στην εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στους «Μελάδες», που οραματίστηκε και σθεναρά πάλεψε για τη δημιουργία τους ο Αντώνης, στη σκιά του –φυτευθέντος προ 65 ετών από τον εκλιπόντα- πλατάνου, ο Σύλλογος Γυναικών Πωγωνίου, με οργάνωση υποδειγματική, μερίμνησε σε συνεργασία με το Δήμο και για την παραμικρή λεπτομέρεια. Παρουσία της συζύγου του Αντώνη, κ. Ελένης Φούσα, του γιού του Κωνσταντίνου, δικηγόρου, αλλά και πλήθους χωριανών και φίλων από το Δήμο Πωγωνίου, ο Δήμαρχος κ. Κώστας Καψάλης –στο χαιρετισμό του- χαρακτήρισε «αναπλήρωτο το κενό του Αντώνη Φούσα» και συμπλήρωσε: «Μας λείπει ο Αντώνης. Το Οδοιπορικό που εμπνεύστηκε και έθεσε σε εφαρμογή εδώ και δεκαπέντε χρόνια, συνεχίζεται σήμερα με τον καθηγητή, το Στέφανο, που είναι πάντα δίπλα στα χωριά μας και συμβάλει στην επιστροφή μας στην κανονικότητα».

Ο κ. Χρήστος Γκόγκος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, τόνισε: «Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης αποτελεί έναν πραγματικό μαραθώνιο υγείας, σε μία εποχή που έχουμε ανάγκη τη συμβολή των επιστημόνων». Ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Νικόπουλος ανέφερε: «Περάσαμε συμπληγάδες αλλά η ιστορία δεν τελείωσε. Λοιμώδη νοσήματα θα υπάρχουν πάντα. Έχουμε τις δυνατότητες και τη γνώση να τα αντιμετωπίσουμε, αλλά πρέπει να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση και ουδέποτε σε πανικό». Στην εκδήλωση, χαρακτήρα πνευματικού μνημόσυνου στον Αντώνη Φούσα, πρόσθεσε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων, κ. Δημήτριος Φλώρος, ο οποίος επισήμανε: «Είμαι πραγματικά συγκινημένος γιατί λείπει σήμερα ο Αντώνης, ο οποίος ως τον περασμένο Οκτώβριο (σ.σ. στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας) συμμετείχε ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις πρόληψης του Οδοιπορικού, με εύστοχες τοποθετήσεις και απολαμβάνοντας την απεριόριστη εμπιστοσύνη, εκτίμηση και αγάπη των κοινωνιών. Υπήρξε ακέραιος και ευθύς χαρακτήρας, με ήθος, θάρρος, συνέπεια, εντιμότητα, ειλικρίνεια και αγωνιστικότητα.

Είναι γνωστά το σθένος και η επιμονή του για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της περιοχής αλλά και τη Ηπείρου και η προσπάθειά του για εξομάλυνση και σύσφιξη των σχέσεων με τη γειτονική Αλβανία. Τιμήθηκε ουκ ολίγες φορές αλλά η ονοματοδοσία της πλατείας της Ρεπετίστας, γενέτειράς του για την οποία υπήρξε πραγματικά υπερήφανος αποτελεί σημαντική διάκριση”. Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς κ. Κλέανδρος Παπαδόπουλος, υπογράμμισε: «Η απουσία του Αντώνη είναι περισσότερο από αισθητή».

Την υποδοχή των συμμετεχόντων ανέλαβε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Νούλα Χαρίση, απευθύνοντας ευχαριστίες σε όλους για τη συμβολή τους στην επιτυχία της ημερίδας. Χαιρετισμό  απηύθυναν ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Παναγιώτης Τσιμογιάννης και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Βελλαϊτών κ. Σωκράτης Μπαλάφας, με τη μοναδική γλαφυρή του πένα. Στο ακροατήριο της ημερίδας, η οποία υπήρξε αφιερωμένη στη γιορτή των πατεράδων, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Θανάσης Φωτίου και Αναστάσιος Γιούνης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πωγωνίου κ. Σταύρος Βιρβίλης, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» κ. Σπύρος Υφαντής, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, κάτοικοι του χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General κ. Στέφανος Φούσας, αποτελούσαν ο κ. Χαράλαμπος Γώγος, Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Metropolitan General («Post Covid εποχή»), o κ. Γιώργος Σαρόγλου, ομ. Καθηγητής Παθολογίας και Διευθυντής-Λοιμωξιολόγος στο Metropolitan Hospital («Η πανδημία στη χώρα μας σήμερα»), η δρ. κ. Έφη Μάρκου, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος («Δερματικός Καρκίνος»), η κ. Σίσυ Τασολάμπρου, Ειδικός Γαστρεντερολόγος – Ενδοσκόπος («Πρόληψη καρκίνου πεπτικού σωλήνα»), η κ. Λαμπρινή Τάτση, Συντονίστρια 2ης ΤΟΜΥ, Γενικός Ιατρός («Καρκίνος μαστού και τραχήλου»), η κ. Ευθαλία Χρ. Στεφανάκη, Ειδικός Αλλεργιολόγος – Πρόεδρος της Ένωσης Αλλεργιολόγων και Ειδ. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσοσολογίας («Αλλεργία στα δηλητήρια της μέλισσας και της σφήκας»), ο κ. Χρήστος Χαρίτος, Ορθοπεδικός («Οστεοπόρωση και Βιταμίνη D»),  η κ. Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος (Θλίψη και κατάθλιψη»), ο κ. Κώστας Τσαγκλής, Δικηγόρος, («Νομική Προστασία στην υγεία») και ο κ. Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Πανδημία και εθισμός στο Διαδίκτυο).

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ