Επικαιρότητα

«Πάρκο Τάκη Μουσαφίρη» στη γειτονιά που μεγάλωσε

Off

Μία ελάχιστη ανταπόδοση στο έργο και την προσφορά του στη μουσική, αλλά και στην πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, αποτελεί ο ονοματοδοσία του πάρκου στην οδό Σουλίου, σε «Πάρκο Τάκη Μουσαφίρη», αφιερωμένη στη μνήμη του κορυφαίου συνθέτη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Το πρωί της Πέμπτης, στο χώρο του Πάρκου όπου τοποθετήθηκε και η σχετική πινακίδα, βρέθηκαν ο δήμαρχος και στελέχη της δημοτικής αρχής, καθώς επίσης συγγενείς και φίλοι του Τάκη Μουσαφίρη. Η μικρή εκδήλωση αφορούσε μόνο στην αποκάλυψη της ονοματοδοσίας του Πάρκου, που βρίσκεται στη γειτονιά που μεγάλωσε ο Τάκης Μουσαφίρης και στο πλαίσιο υλοποίησης ομόφωνης απόφασης του δημ. συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ανέφερε ότι η ονοματοδοσία είναι ένα ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης για την μεγάλη του προσφορά.

«Ο Τάκης Μουσαφίρης ήταν ένας σπουδαίος μουσικός ο οποίος έγραψε τραγούδια που άφησαν εποχή. Του οφείλουμε πολλά. Η ονοματοδοσία είναι η αρχή των εκδηλώσεων που θα οργανώσει ο δήμος στη μνήμη του», ανέφερε ο δήμαρχος συμπληρώνοντας ότι στο Πάρκο θα ξεκινήσουν και εργασίες για την αναμόρφωσή του , ώστε να αποτελέσει ένα κόσμημα για την περιοχή.

«Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να τιμήσει τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και η Επιτροπή Ονοματοδοσίας αποφάσισε να δώσει το όνομά του στο παρκάκι που είναι κοντά στο πατρικό του σπίτι. Θα ακολουθήσει και μία εκδήλωση αφιερωμένη στον σπουδαίο Τάκη Μουσαφίρη» ανέφερε στις δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Γιάννης Τσίμαρης.

Συγκινημένη, χαρούμενη και υπερήφανη για την τιμή αυτή στη μνήμη του Τάκη Μουσαφίρη, δήλωσε η αδελφή του Ελένη Κικοπούλου, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τον δήμαρχο και το δημ. συμβούλιο για την απόφασή τους.

«Είμαι συγκινημένη, χαρούμενη και υπερήφανη. Ο χώρος που διάλεξε ο δήμος είναι ο πλέον κατάλληλος καθώς είναι πολύ κοντά στο σπίτι που μεγάλωσε ο Τάκης, είναι ο τόπος που έπαιζε καλοκαίρι και χειμώνα. Σήμερα του γίνεται αυτή η μεγάλη τιμή. Ευχαριστώ πολύ τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο που ομόφωνα πήρε αυτή την απόφαση», ανέφερε στις δηλώσεις της.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου